F1: Megint kaszát kapott Szingapúr

A globális járványhelyzet indokolta korlátozások miatt 2021-ben sem tudják megrendezni a Szingapúri Nagydíjat. Már keresik az alternatívákat.

singaporesunday15-426918.jpg

A BBC Sport értesüléseit megerősítve adta hírül a Motorsport.com, valamint több nemzetközileg elismert szakportál, hogy 2021-ben is elmarad a Szingapúri Nagydíj, a helyi hatóságokkal egyeztetve ugyanis a Formula–1 vezérkara arra jutott, hogy a koronavírus-járvány által indokoltnak vélt korlátozások miatt lehetetlen megrendezni az éjszakai, utcai versenyt.

Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg az október 3-i verseny elmaradását, a bajnokság szóvivője ugyanakkor elismerte, hogy a Liberty Media már gőzerővel dolgozik a 23 futamból álló menetrend tartásán. Opcióként felmerült a korábban elhalasztott Kínai és Kanadai Nagydíjak valamelyikének ékelése, akárcsak az, hogy duplázik Austinban a mezőny.

Amennyiben a legutóbbi forgatókönyv érvényesül, október 15-17-én, valamint október 22-24-én is Amerikában versenyezne a Formula–1. Ennek ellenére még mindig elképzelhetetlennek tűnik, hogy rekordszámú versenyt lehessen tartani idén. Az idény második felében ugyanis számos helyszín helyzete bizonytalan, például Japán, Mexikóé és Brazíliáé is.

A nemzetközi utazási korlátozások pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet, hiszen Brazília és Törökország mellett az Egyesült Arab Emírségeket is a vörös zónába sorolta az Egyesült Királyság, és mivel a csapatok nagy része a szigetországban rendezkedett be, még akár az F1-es szezonzáró sorsa is elbizonytalanodhat a karanténkötelezettség miatt.

Emellett a melbourne-i idénynyitó pótlása sem tekinthető életbiztosításnak: ugyan november 21-ére kitűzték az új időpontot, Ausztrália továbbra is óvatos, különösen a határok megnyitásával. Annyira szigorúan kezelik a járványhelyzetet, hogy a Supercars előző fordulóját múlt hét csütörtökön halasztották el a fertőzésszámok hirtelen megugrására hivatkozva.

Legutóbb a már említett Török Nagydíj esett el, emiatt zsinórban három versennyel tér vissza Európába a Formula–1: két héttel a mostani, bakui hétvége után ugyanis egymás után jön a Francia Nagydíj, illetve a két osztrák verseny.

FRISSÍTÉS: A kora esti órákban a hivatalos bejelentés is megérkezett a Szingapúri Nagydíj törléséről.

Fotó: Zak Mauger / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016582310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása