Kistestvért kaphat a Formula–E

Akár már a közeljövőben megvalósulhat az elképzelés, ami a fiatal versenyzők számára is egyenes utat jelenthet az elektromos versenyzés világába: a mostani autókkal rendeznének majd az érdeklődő újoncok számára Formula–E-neveldét.

1-eps712_130359sg2_2711.jpg

Utolsó versenyhétvégéjére készül a Formula–E a németországi Berlinben, s miközben akár tizennyolcan is esélyesek lehetnek a sorozat első világbajnoki címére, már zajlanak az egyeztetések a jövő nagyszabású terveit illetően. A Formula Scout szellőztette meg, hogy már napirendi ponton van a csapatoknál, hogy saját nevelősorozata legyen a Formula–E-nek, amint az új éra érkezésével felszabadulnak a jelenlegi, 2018-ban bemutatkozott Gen2-es autók. Erre legkorábban a 2022/2023-as szezonban kerülhet sor.

Ennek hátterében többek között az is áll, hogy a csapatok nem akarják a szemétbe dobni a Gen2-es autókat, így afféle lépcsőfokként tekintenének rájuk a Gen3-asok felé, létrehozva egy új szériát. „Már tárgyalunk róla” – ismerte el a portálnak Tommaso Volpe, a Nissan motorsportért felelős globális menedzsere. – „Zajlanak egyeztetések a nevelősorozatról, ami érdekes lehet az újoncok számára. Még semmi sincs azonban eldöntve.”

„Maga az ötlet érdekes, hiszen a Formula–E még egy viszonylag új sorozat, nem egy tipikus belépő a fiatalok számára, és nincs is olyan kategória, ami felkészítené a versenyzőket a teljesen elektromos hajtásra egy prototípusra. Így bárki is érkezik, mindig nagy kihívást jelent bizonyítania” – jegyezte meg, majd szerencsés kivételként és példaként felhozta Oliver Rowlandet, aki bemutatkozásának évében a legjobb újonc lett. – „Pedig ő mindössze egyszer vezette az autót, mielőtt versenyzett vele. Lenyűgöző volt, akárcsak a tehetsége.”

A Formula–1-hez hasonlóan a Gen3-as korszakkal együtt a költségplafon is megérkezhet a Formula–E-be. A Nissannal együtt várhatóan hat gyártó tart a sorozattal, így egyelőre kérdéses, hogy a tervezett nevelősorozatban is ugyanazok a csapatok szerepelnének-e. A királykategóriának már régóta van két belépősorozata is, amiket elnevezésüket tekintve az elmúlt időszakban sikerült azonos mederbe terelni. Az F1-be készülőknek így a Formula–3, valamint a Formula–2 jelenti a végső lépcsőfokokat.

Fotó: Simon Galloway / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616658326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása