F1: Hamilton miatt figyelmeztetik a holland szurkolókat

Arra kérik a „narancs tömeget”, hogy sportszerűen viselkedjenek a szeptember eleji Holland Nagydíjon.

si202107170319_news.jpg

A koronavírus-járvány miatt egy évet csúszott a Holland Nagydíj visszatérése, de úgy tűnik, idén már ellátogat Zandvoort a Formula–1-es mezőny – 1985 óta először. A szervezők a globális egészségügyi krízisre való tekintettel csak a lelátók kétharmadát töltik fel, de így is rengeteg szurkolóra számítanak, pedig egy héttel korábban rendezik a Belga Nagydíjat, ahol szintén sokan szoktak szorítani a vb-címért harcoló Max Verstappennek.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén az időmérő edzés, majd a verseny leintése után is kifütyülték Lewis Hamiltont, a Holland Nagydíj promótere szeretné, ha ez nem ismétlődne meg, noha a hétszeres világbajnok azt nyilatkozta, hogy feltölti őt az is, hogy kifújolják. „A sportnak testvériesnek kell lennie, és nem szabad olyan huligán helyzetekbe kerülnünk, mint a futballnál” – kezdte Jan Lammers.

„Logikus, hogy mindenkinek megvannak a saját preferenciái, de ezt tegyük civilizált módon. Lepjük meg Hamiltont a sportszerűségünkkel és vendégszeretetünkkel. Egy hétszeres világbajnokról beszéltünk, aki Lionel Messihez vagy Cristiano Ronaldóhoz hasonlítható. Őket is meg kell tapsolnunk egy stadionban, és nem szabad feltételezések bocsátkozni egyetlen eset alapján” – tette hozzá.

via nu.nl/Pitpass

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9616658924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása