F1: Újra Mercedesbe ül Russell

George Russell már kedden visszaül a Mercedes volánja mögé: a Pirelli 2022-es gumijait fogja tesztelni.

m254435_1.jpg

Miután a hétvégi Magyar Nagydíjon első williamses pontjait is megszerezte, kedden már a Mercedest fogja terelgetni a Hungaroringen George Russell. A 23 éves brit versenyző a brackley-iek öszvérautóját hajtva segíti a Pirelli munkáját a 2022-ben érkező, 18”-os gumik tesztelésében.

Russell immár második alkalommal vezethet Mercedest Mogyoródon: 2017 nyarán – amikor még a GP3-ban versenyzett – első F1-es tesztjét is az őt patronáló istálló színeiben teljesítette. 2019-ben Bahreinben és Abu-Dzabiban is tesztelhetett a regnáló világbajnok csapattal, melynek színeiben rajthoz is állt a tavalyi Szahíri Nagydíjon. A második helyről ugyan átvette a vezetést, előbb a csapat baklövése, majd egy defekt fosztotta meg őt a komolyabb eredménytől.

Eközben egyre több forrásból szellőztetik meg, hogy már csak idő kérdése, hogy bejelentsék Russellt a Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársaként. Várhatóan a következő hetekben dől majd el, hogy rá, vagy a csapatnál már ötödik éve versenyző Valtteri Bottasra esik-e a választás, aki csak a negyedik a tabellán. Nagyot hibázott a finn a vasárnapi verseny rajtjánál: az általa okozott, többek között a Red Bullokat is sebző tömegbaleset miatt öthelyes rajtbüntetéssel kezdheti a Belga Nagydíjat négy hét múlva.

A Mercedes mellett a Ferrari és a McLaren is a Hungaroringen maradt. A maranellói istálló még nem közölte felállását, míg a keddi-szerdai teszten a wokingiak Lando Norrist és Daniel Ricciardót küldik pályára.

Sőt, az Alfa Romeo is pályára lép: a hinwiliek színeiben vezethet először F1-es autót Théo Pourchaire, a Formula–2 valaha volt legfiatalabb futamgyőztese. A 17 éves pilóta privát tesztjére szintén szerdán kerül sor.

 via Crash.net, Formula Scout

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616647582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása