F1: Félmilliárdba kerül a Red Bullnak a Verstappen-Hamilton baleset

Még mindig keresi annak lehetőségét a Red Bull, hogy fellebbezzen Lewis Hamilton büntetése ellen. A vb-címvédő és Max Verstappen balesete több száz milliós kárt okozott a Milton Keynes-i együttesnek.

si202107180075_news.jpg

Noha korábban a Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko ennek felére becsülte a Formula–1-es Brit Nagydíj első körében történt balesettel járó károkat, a csapatfőnök Christian Horner elárulta, hogy 1,8 millió dollárba fájt az eset, ami átszámítva 550 millió forintnak felel meg.

„Egy ilyen baleset komoly következményekkel jár, különösen a költségplafon időszakában” – írja a Red Bull oldalán vezetett blogjában Horner, hozzátéve, hogy a csapat álláspontja továbbra sem változott annak kapcsán, hogy melyik fél hibázott Max Verstappen és Lewis Hamilton közül.

„Nem titkoljuk, most is úgy érzünk, ahogy akkoriban: Hamilton túlságosan enyhe büntetést kapott egy ilyen incidensért. Az eset súlyosságára való tekintettel minden adatunk átnézzük, és felülvizsgálatot fogunk kezdeményezni” – folytatta. Formálisan nincs lehetősége fellebbezésre a Red Bullnak a 10 másodperces időbüntetés ellen, viszont keresik annak lehetőségét, hogy a felügyelőtestület mégis vizsgálja felül a szankciót.

si202107180361_news.jpg

Horner arra is kitért, hogy az 51G-s becsapódással járó esetet követően Verstappen úgy érezte magát, mintha pár menetre Tyson Furyvel szállt volna ringbe. Annyira komoly ütés érte a hollandot, hogy néhány másodpercig bele sem tudott szólni a rádióba. „Ilyenkor mindenről megfeledkezel, kivéve a versenyző biztonságáról, hiszen ő is a családunk tagja, és ez emlékeztet arra, milyen kockázattal és milyen sikerekkel jár a sport” – taglalta.

Óriási megkönnyebbülés, amikor újra beszélni tudott végre. Hihetetlen érzés volt látni, ahogyan az orvosi csapat kisegítette az autóból, habár kicsit támogatásra szorult.

Mint ismeretes, a baleset után a hollandot a pálya közelében található Coventry kórházba szállították további kivizsgálásokra, melyek során megállapították, komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet. Az autójáról ugyanez nem mondható el, hiszen még Verstappen ülése is eltört, annyira komoly erőhatás érte. Horner szerint az RB16B akár a levegőbe is emelkedhetett volna.

Bizonyos szempontból már egyet is ért a Nemzetközi Automobil Szövetség a Red Bull-lal: miután múlt vasárnap Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke vizsgálat közben próbálta győzködni a stewardokat, mostantól hívatlanul senki sem állíthat be hozzájuk, mint azt megírtuk. Aki ezt a folytatásban megszegi, az illető csapatot akár ki is zárhatják – értesült róla a brit sajtó.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316636878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása