F1: Büntetés, csak 19 autó indul a rajtrácsról

Különböző okok miatt változott a Formula–1-es Brit Nagydíj rajtsorrendje.

williamsf1_49031_hires.jpg

Több esetben is vizsgálódtak a versenyfelügyelők a Formula–1 történetének első, Max Verstappen győzelmét hozó sprintkvalifikációs versenye után, de csak egy vizsgálat zárult büntetéssel. Három rajthellyel sorolják hátrébb a vasárnapi futam előtt George Russellt, vétkesnek találták ugyanis az első körben történt, Carlos Sainz Jr.-ral való összeakadásában, hiába volt alulkormányozott az autója. A Williams britje ezzel a 12. pozícióba esett vissza, továbbá egy büntetőpontot is beírtak neki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Sainzot is vizsgálták, amiért az eset után feltehetően veszélyes módon tért vissza a pályára, a Ferrari spanyolját azonban nem büntették meg, ahogyan azért sem, hogy a második szabadedzés utáni rajtpróbáknál nem a versenyirányítás előírásainak felelően járt el, akárcsak Sebastian Vettel (Aston Martin) és Nyikita Mazepin (Haas) – mindhárman megúszták figyelmeztetéssel.

Még szombaton megerősítette a Red Bull, hogy Sergio Pérez csak a bokszból indul a Brit Nagydíjon. Mint ismert, a mexikói kipördült a 17 körös futam során, aminek következtében visszaesett a mezőny hátsó felébe, majd az utolsó kör elején – csapata utasítására – kiállt a bokszutcába. Pérez autóját kikérték a Parc Fermé alól, azt remélve a beállításmódosításoktól, hogy könnyebben fog majd felzárkózni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

A Brit Nagydíj magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik, az 52 körös futamot az M4 Sport közvetíti élőben.

A Brit Nagydíj rajtsorrendje:

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116631674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása