F2: Piros zászló az időmérőn, megint egy újonc a pole-ban
Formula–2 2021: Silverstone – Időmérő edzés

Silverstone-ban sem szakadt meg a különböző pole pozíciósok sorozata, Liam Lawson és Théo Pourchaire újra egy újonc bizonyult a legjobbnak az F2 időmérőjén.

oscar_piastri_f2_2021_silverstone_idomero.jpg

Az F1-ével együtt a Formula–2 2021-es szezonja is folytatódott Silverstone-ban, ahol Oscar Piastrié lett a pole pozíció. A Prema bajnokaspiráns ausztrálja még az első csörte során megfutotta a főfutamra első rajtkockát érő 1:39.854-es köridejét, amiben abban is közrejátszott, hogy csapattársa, Robert Svarcman épp a hajrában csúszott, és miután nem tudott elmozdulni a bukótérből az orosz, két perccel hamarabb, piros zászlóval lett vége az időmérő edzésnek.

Kéttizedes előnnyel szerezte első F2-es rajtelsőségét a Formula–3 regnáló bajnoka, viszont nagy csata volt a második helyért, melyből végül Csou Kuan-jü jött ki győztesen, így az UNI-Virtuosi kínaijával kiegészülve két Alpine-akadémista indulhat majd az első sorból. Egyúttal ők ketten állnak a bajnokság élén, és mivel Piastri négy pontot is gyűjtött, már csak egy pont választja el őket.

A második sorba némi meglepetésre Richard Verschoor ért oda az MP Motorsporttal, mellőle a hazai pályán versenyző, a szabadedzést még elsőként záró Dan Ticktum (Carlin) rajtolhat. A Monacóban pole-t szerző, azerbajdzsáni sérülése ellenére visszatérő Théo Pourchaire (ART Grand Prix) lett az ötödik, míg Svarcman a megpördülése után csak hetedik lett, így neki kapaszkodnia kell a folytatásban, hiszen a tabella harmadik helyén áll.

Szombaton 09:50-es és 15:45-ös kezdéssel két sprintverseny alkotja a programot. Az első sprintet Christian Lundgaard kezdheti az élről, miután az ART Grand Prix színeiben versenyző dán a 10. időt autózta a kvalifikáción. A hétvégén valamennyi versenyt az M4 Sporton közvetítenek élőben.

Az időmérő edzés végeredménye (az első tíz sorrendje):

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016629904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása