Először nyert az F3-ban David Schumacher
Formula–3 2021: Red Bull Ring – 2. sprintfutam

Győzelemmel szerezte meg első Formula–3-as pontjait David Schumacher. Az ifjú német versenyző rajt-cél győzelmet ünnepelhetett a második sprintfutamon a Red Bull Ringen.

01_david_schumacher_trident_c_formula_motorsport_limited.JPG

Akárcsak délelőtt, úgy a délutáni órákban sem hozott akciószegény versenyt a Formula–3 mezőnye. A második sprintverseny pedig David Schumacher győzelmét hozta, aki a Trident színeiben rajt-cél sikert aratva először nyert a bajnokságban, noha korábban még csak pontot sem szerzett.

A hatszoros F1-es nagydíjgyőztes Ralf Schumacher 19 éves fia mögött a Mercedes dán felfedezettjét, Frederik Vestit (ART Grand Prix) intették le a második helyen, a bajnokságban vezető Dennis Hauger pedig ismét dobogóra állt, noha sokáig még a cseh Roman Stanĕk (Hitech GP) volt a német legfőbb kihívója, végül eddigi legjobb eredményét elérve a negyedik hely zárt.

A Prema és a Red Bull norvég ifjonca már 27 ponttal vezet az egyéni összetettben, miután az első futamon szintén a 12. helyről indulva győzött.

Hatalmas felzárkózásával pedig Charles Leclerc öccse hívta fel magára a figyelmet: Arthur Leclerc 21 helyet javítva ért célba hatodikként.

Hauger mögé az ezúttal hetedik helyen végző Jack Doohan (Trident) kapaszkodott fel a tabellán. Az ötszörös MotoGP-világbajnok fia azután vette át a második helyet, hogy két körrel a vége előtt Victor Martins (MP Motorsport) a második helyről kényszerült kiállni műszaki hiba miatt.

Az első versenyt követően összesen 11 versenyzőt büntettek meg, többek között a dobogón záró Logan Sargeantet is elmeszelték. A Charouz Racing System amerikai versenyzője helyett így Doohant rangsorolták a harmadik helyen.

A büntetéseknek köszönhetően Tóth László egészen a 19. helyig jött előre, a második futamot 21.-ként fejezte be a Campos Racing magyar versenyzője.

Közép-európai idő szerint vasárnap 11:05-től tartják a főfutamot, amit Hauger az élről kezdhet meg. A versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

A második sprintverseny végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516612044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása