F3: Ütközés az élen, a 12. helyről nyert a listavezető
Formula–3 2021: Red Bull Ring – 1. sprintfutam

Izgalomban a legkevésbé sem volt hiány az F3-as első spielbergi sprintversenyén, mégis a bajnokságban vezető Dennis Hauger nyert, pedig a norvég csak a 12. helyről rajtolhatott. Sikeréhez persze az is kellett, hogy összeakadjanak az élen haladók.

unnamed_53.jpg

Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása mellett a Formula–3-asok első sprintversenyével indult az Osztrák Nagydíj szombati napja, ami minden túlzás nélkül az elmúlt időszak egyik legizgalmasabb versenyét szállította. Az időmérő edzés végeredményének értelmében Logan Sargeant várhatta az élről a piros lámpák kialvását, azonban Matteo Nannini lerajtolta a Charouz Racing System amerikai pilótáját.

Kilenc körig őrizte is vezető pozícióját Alessandro Nannini ex-F1-es versenyző 17 éves unokaöccse, ekkor a DRS segítségével Sargeant visszaszerezte az első helyet. Miközben mögöttük is folyamatos volt az adok-kapok, a győzelemért folytatott küzdelembe beszállt Clément Novalak is. Hármójuk közül végül Sargeant volt az, aki visszacsúszott az időmérőt megnyerő Dennis Hauger, valamint csapattársa, Olli Caldwell mögé.

Az élre kerülő páros folyamatosan cserélgette a pozíciókat egymás között, három körrel a vége előtt azonban balesetbe torkollott a küzdelem, vélhetően amiatt, hogy Novalak túlságosan is le akarta vezetni a pályáról Nanninit a 4-es kanyarnál. A Trident franciája defekttel ki is esett a versenyből, akárcsak a néhány körrel korábban, ugyanott hibázó Arthur Leclerc, de Nannini is visszaesett.

A drámai ütközés után a 12. rajtkockából felzárkózó Hauger már engedte ki a kezéből az első helyet, így a Red Bull norvég védence idei második győzelmével. Már 19 pont az előnye a tabellán Victor Martinsszel szemben, aki az MP Motorsport autójával Caldwell és az idei első dobogóját szerző Sargeant mögött, a negyedik helyen ért célba, megelőzve a szintén újonc Jak Crawfordot.

Nanninit végül a nyolcadik helyen intették le, a fordított rajtrácsos pole pedig Jonny Edgaré lett, így a délutáni második sprintversenyen a brit indulhat az élről, Enzo Fittipaldi mellől. Nagy vesztese volt a versenynek Frederik Vesti, aki a rajtrácson ragadt, majd a mezőny végéről a 13. pozícióig zárkózott fel, így épp lemaradt az elsőségről. Tóth László a 22. helyen fejezte be a futamot, a Campos Racing magyar versenyzője ezzel eddigi legjobb eredményét érte el a 28. rajtkockából indulva.

Magyar idő szerint valamivel az F1-es időmérője után, 17:45-től rendezik a második F3-as sprintet a Red Bull Ringen, amit kivételesen az M4 Sport+ közvetít élőben.

Az első sprintverseny végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816611704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása