Rózsaszín Aston Martint akarnak látni az F1-ben

Az Aston Martint már évek óta támogató BWT továbbra sem tett le arról, hogy a névváltoztatás ellenére újra rózsaszínben lássa a csapat autói.

gp2108_083016_69i1281.jpg

2017-től egészen a tavalyi év végéig rózsaszín köntösbe öltöztetve versenyeztek az akkor még Force India, Racing Point futó alakulat autói. Viszont az Aston Martin névleges visszatérésével az új szín a brit versenyzöld lett, miközben a korábbi dizájnért „felelős” BWT a háttérbe vonult, de támogatóként a csapat kötelékében maradt.

„Lawrence Stroll érti, hogy most vérzik a szívem” – fogalmazott Andreas Weissenbacher, a víztechnológiai vállalat vezérigazgatója a Speedweeknek adott interjújában, amit a WTF1 szemlézett. – „Történelmileg sokak számára érhető a brit versenyzöld, nekem viszont nem. Fel sem tűnik az Aston Martin a tévében. Ha rózsaszín lenne, a névadó szponzor, a Cognizant számára is szórakoztatóbb lenne, mert az elismertsége is nőne. Üzleti szempontból helytelen volt színt váltani.”

02_135027_ony0331-large_2.jpg

Habár az Aston Martin festésében látható egy vékonyabb rózsaszín csík, Sebastian Vettel sisakja pedig teljes rózsaszín, Weissenbacher legnagyobb csalódása, hogy Strollt nem tudta meggyőzni arról, hogy erre a színre fessék az idei autójukat is. „Nem önzésből, hanem egyszerűen azért, mert a rózsaszín autó jobban megragadja a figyelmet, ezáltal sokkal nagyobb hirdetést hatást vált ki” – érvelt a rikítóbb színvilág mellett.

A BWT-re jellemző rózsaszínt ezekben a hetekben a Red Bull Ringen is láthatjuk, hiszen mind a Stájer, mind az Osztrák Nagydíjnak az ausztriai cég a névadó támogatója. Autósportbéli érintettségük révén több sorozatban is találkozhatunk pink autókkal, így a német túraautó-bajnokságban (DTM), a GT Mastersben, a Porsche-szuperkupában, de még a Formula–4-ben is. „A rózsaszín nemcsak a védjegyünk lett, de bizonyos eleganciával is bír már” – tette hozzá a vezérigazgató.

Fotó: Glenn Dunbar, Andy Hone / Motorsport Images (Aston Martin/Racing Point F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716609206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása