Magyar pontszerzések az olasz F4-ben

A mezőny mindkét magyar érdekeltsége, Válint Bence és Révész Levente is pontokkal távozott az olasz Formula–4-es sorozat második állomásról.

valint_bence_collective_test_1.jpg

Vallelungában folytatódott az olasz Formula–4-es bajnokság 2021-es szezonja, az évad harmadik fordulóján pedig Válint Bence és Révész Levente is pontszerzéssel zárt.

A Van Amersfoort Racing pilótája a 31 fős mezőnyben egy 13. hellyel nyitotta a hétvégét, majd a második futamon hetedik, a harmadikon pedig kilencedik lett. Volt már ennél jobb eredménye is tavaly: a monzai első futamon intették le hatodikként az idén november 17. születésnapját ünneplő ifjoncot.

levente_revesz_r3.jpg

A Révész Racing alapító-tulajdonosának fia, Révész Levente a második versenyen ért kilencedikként, ezzel első pontjait szerezve a sorozatban, ahol több, gokartozásban töltött év után mutatkozott be. A másik két versenyen a 21. és a 13. pozícióban szelte át a célvonalat az AKM Motorsport színeiben.

A hétvége folyamán Válint Bence csapattársa, Oliver Bearman mindhárom versenyt megnyerte, így zsinórban már ötödjére pezsgőzhetett a dobogó tetején. A brit ezzel az összetettben is látványosan meglógott, már 66 ponttal előzi a részben Ralf Schumacher tulajdonában áll US Racing németjét, Tim Tramnitzet. Egy másik F1-es futamgyőztes is elégedett lehet, az imént említett párost ugyanis Juan Pablo Montoya fia, Sebastian követi, a kolumbiai azonban már 83 pontos lemaradást szedett össze a harmadik helyen.

race_3.jpg

Július 24-25-én Imolában rendezik a hét fordulóból álló sorozat következő fordulóját, a folytatást Válint a 18., Révész pedig a 22. helyről várja.

Fotó: ACI Sport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516607084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása