Átnevezték Kiss Norbi csapatát

Nevet váltott a Révész Truck Racing Team, mivel az idei évtől már nemcsak a kamion Európa-bajnokságban lesz érdekelt, hanem az olasz Formula–4-ben és gokartban is indít versenyzőt.

woims_0984.jpg

„A Révész Cégcsoportnak, a Révész családnak köszönhetően elindíthatunk egy utánpótlás-programot, melynek keretében tehetséges versenyzőket szeretnénk felkarolni. Ezzel együtt a csapat neve is Révész Truck Racing Teamről Révész Racingre változik” – közölte Kozák Attila csapatvezető a magyar alakulat kedd esti közleményében.

A Hungaroringen emellett Kiss Norbi idei, továbbfejlesztett versenykamionját is bemutatták, amin a 41-es rajtszámot láthatjuk majd. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőre az ifjú tehetségek mentoraként is számítanak a Révész Racingnél. Az olasz Formula–4-ben a cégcsoport-tulajdonos fiát, Révész Leventét indítják, aki hivatalosan az AKM Motorsport színeiben indul majd, az F1-ben hat futamgyőzelemig jutó Riccardo Patrese fiával, Lorenzo Patresével. Az ifjú Patrese mellett a hétszeres nagydíjgyőztese, 1999-es Champ Car-bajnok Juan Pablo Montoya fia, Sebastian Montoya (Prema Powerteam), valamint egy másik magyar versenyző, Válint Bence (Van Amersfoort Racing) is a közel 40 fős mezőny tagja lesz.

woims-_9373.jpeg

„Korábbi F1-es versenyzők, mint Montoya vagy Patrese gyerekei is az ellenfeleim lesznek, utóbbi a csapattársam. Egy nagyon erős bajnokságban indulhatok. A gokarthoz képest nagyon nagy a váltás, erősebb az autó, de az első tesztelések jól sikerültek, május közepén pedig kezdődik számunkra a szezon, ahol szeretnék a top 10-ben végezni” – nyilatkozta a 16 éves Révész Levente, aki első formulaautós szezonjával kapcsolatos elvárásait is kitűzte.

Kiss Norbi pedig örömmel vállalkozott az ifjoncok segítésére, elmondása szerint Révész Leventével is napi kapcsolatban vannak. „Nemcsak a tesztelésekre mentem el vele, hanem rendszeresen együtt szimulátorozunk. Ez sokat segíthet abban, hogy egy versenyző koncentrált legyen, gyors döntéseket hozzon, és fejben készen álljon a futamokra. Mindenben igyekszem támogatni, de neki kell megtalálnia a saját útját. A fiatalokkal nőtt a csapatunk, büszke, és hálás vagyok, ennek a részese lehetek” – fogalmazott Kiss, aki a kamion-Eb tavalyi kiírásában a bajnokság élén állt, amíg a koronavírus-járványra hivatkozva törölt fordulók miatt le nem fújták a szezont.

woims_1072.jpg

A Révész Racing nagyobb szerepvállalásával kapcsolatban örömét fejezte ki Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke is, hozzátéve, hogy „a magyar autósport szempontjából nagyon fontos, hogy így a fiatalokra számíthatunk akár több szakágban is a jövőben, de olyan versenyzők pályafutását is segíti a csapat, akik már tettek le valamit az asztalra. Bízom abban, hogy ez követendő példa lesz más versenyistállók számára is”.

Az olasz F4-es sorozat már ezen a hétvégén kezdetét veszi, az első fordulót a franciaországi Paul Ricard-on rendezik, míg a kamion-Eb idénye a Hungaroringen rajtol, a következő hónap közepén.

Fotó: WOIMS, Kiss Norbi Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816528870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása