F1: Kínai versenyzőt ültetnek Alonso helyére

Lehetőséget ad kínai neveltje, Csou Kuan-jü számára a Formula–1-es Osztrák Nagydíjon az Alpine csapata. A kínai versenyző az első szabadedzésen lép pályára.

jm2125ju333.jpg

Több ígéretesnek tűnő tehetséges is sorakozik az Alpine akadémiáján, miközben a csapat nemrégiben hosszabbított szerződést 2024 végéig Esteban Oconnal, és miután Fernando Alonso szerződése még jövőre is érvényes, 2023 előtt biztosan nem változik a felállás. A hétvégén azonban autóba ül az Alpine-nal Csou Kuan-jü, a pénteki első szabadedzésen vezetheti Alonso autóját.

„Egy álom válik valóra számomra azzal, hogy egy nagydíjhétvége első szabadedzésén vezethetek egy Formula–1-es autót, így egy lépéssel közelebb kerültem a végső célomhoz, mégpedig ahhoz, hogy egy nap F1-es versenyző lehessek” – mondta a lehetőség kapcsán Csou. „Nagyon különleges pillanat lesz, próbálok a lehető legjobban felkészülni rá, és teljesíteni mindazt, amit a csapat elvár tőlem.”

01_guanyu_zhou_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limtied.JPG

A Formula–2-es bajnokság jelenlegi éllovasa már 2019-es tagja az Alpine pilótanevelő programjának, emellett az Alpine hivatalos tesztversenyzője, aki először vesz részt F1-es nagydíjhétvégén, egyúttal második kínaiként a bajnokság történelmében. Az első Ma Csing-hua volt, aki 2012-ben a HRT autójával négy, egy évvel később a Caterhamével pedig további egy szabadedzésen gördülhetett pályára.

F1-es autót viszont már nem először fog vezetni Csou, hiszen a tavaly év végi újoncteszten részt vett Abu-Dzabiban az akkor még Renault-ként szereplő alakulattal. Számára a Formula–2-es sorozat július közepén, a Brit Nagydíj hétvégéjén folytatódik, pillanatnyilag öt ponttal előzi akadémistatársát, a Premánál regnáló F3-as bajnokként versenyző Oscar Piastrit.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media), Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016606874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása