WTCR: Tarolt a Honda, Tassi a legjobb magyar
WTCR 2021: Estoril – Időmérő edzés

A Honda-uralom jegyében telt a túraautó-világkupa estorili időmérő edzése. Esteban Guerrieri a pole-ban, Tassi Attila legjobb magyarként a top5-ben végzett, míg Michelisz Norbert erős pontszerzések reményében várhatja a folytatást.

a21c5608a9d7733507d16ba41cc8e40f.jpg

Miközben az elmúlt napok a Lynk & Co BoP-felháborodásától volt hangos, a 2021-es WTCR-szezon második hétvégéjét mégis a Cyan Racing autói kezdték a legjobban, amit – a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán – Vila Real utcái helyett az old-school stílusú Circuito do Estorilon rendeznek. Az első szabadedzésen Santiago Urrutia, a másodikon pedig Thed Björk volt a leggyorsabb.

Fordult azonban a kocka a délutáni időmérő edzésre, amin a Hondák kerültek fölénybe. Annyira, hogy az első három helyet a Münnich Motorsport versenyzői bérelték ki, Esteban Guerrieri, Néstor Girolami és Tiago Monteiro sorrendben. Néhány századon múlt, hogy nem Honda-kvartettről beszélünk, de Jean-Karl Vernay pont befúrta magát Tassi Attila elé, így a bajnokságban vezető francia legjobb hyundai-osként zárt a negyedik helyen. A 22 éves pilóta így is hat ponttal gazdagodott a szombati nap során.

Csupán egyetlen tizeden múlt, hogy nem jutott el két magyar versenyző is a Q3-ba, de Michelisz Norbert ideje végül a hatodik helyre volt elég, viszont azzal, hogy a Q1-ben az ötödik lett, szerzett egy pontot – így pedig lehetősége van arra, hogy mindkét futamon értékes pontokat gyűjtsön, elmondása szerint kisebb szerencsével akár a dobogó is összejöhet.

e633a47828d8e7f14d114c2f7594f3e9.jpg

A 2019-es világkupagyőztest pedig valóságos Lynk & Co-konvoj követi Urrutiával, Yvan Muller és a regnáló bajnok Yann Ehrlacher-val, míg Björk csak a 12. lett, aki elé Gabriele Tarquini és Luca Engstler is befért a Hyundai-jal. A Cuprának és az Audinak is láthatóan nehéz hétvégéje van, amit jól mutat, hogy ezen márka versenyzői közül még a Zengő Motorsport – ETCR-ben amúgy éllovas – spanyolja, Mikel Azcona zárt a legelőrébb, a 13. helyen.

Viszont a 2012-es világbajnok Rob Huff csak a 17. időt autózta, ami a többi zengős pilótát illeti, míg Jordi Gené és Boldizs Bence a sor végén zártak. A versenyeket vasárnap 13:15-től és 16:15-től rendezik, amiket az Eurosport 2-n és a Sport 1-en is élőben közvetítenek.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2021_estoril_q.jpg

Fotó: Xavi Bonilla, Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316605648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása