F1: Hamilton az élre vágott a Red Bull Ring-i időmérő előtt
Formula–1 2021: Stájer Nagydíj – 3. szabadedzés

Miután a pénteki napot Max Verstappen uralta a Red Bull hazai pályán, a Stájer Nagydíj szombati harmadik szabadedzésen némileg váratlanul Lewis Hamilton állt az élre a Mercedesszel.

si202106250779_news.jpg

Pénteken mindkét szabadedzés Max Verstappen elsőségével zárult, ehhez képest fordult a kocka az utolsó gyakorláson, ugyanis Lewis Hamilton állt az élre. Igaz, sokáig a Red Bull hollandja vezetett, de arra negyedórával a vége előtt olyan választ adott a hétszeres világbajnok, amire ellenfele már nem tudott reagálni.

Hamilton 1:04.369-es időt autózott, ennél két tizedmásodperccel volt lassabb Verstappen, míg a harmadik-negyedik helyen a csapattársak, a háromhelyes rajtbüntetéssel sújtott Valtteri Bottas (Mercedes) és Sergio Pérez (Red Bull) végeztek. A két élcsapat mögött az AlphaTauri bukkant fel, de ennél is nagyobb meglepetés, hogy csapaton belül Cunoda Juki gyorsabb volt a második edzést kihagyó Pierre Gaslynál.

Őket Charles Leclerc (Ferrari) és Fernando Alonso (Alpine) követték, a legjobb tíz sorrendje pedig az Aston Martin párosával, Lance Stroll-lal és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel lett teljes. Meglepően hátul végeztek azonban a McLarenek: a tegnapi jó eredmények után Daniel Ricciardo a 17., Lando Norris a 19. lett.

Összességében nyugodtan telt a 60 perces záróedzés, egyedül Nyikita Mazepinnek volt nagyobb hibája. A Haas orosz versenyzője az 1-es kanyar kijáratán forgott meg.

A Formula–1-es Stájer Nagydíj időmérő edzését 15:00-tól rendezik magyar idő szerint. Az eseményeket az M4 Sporton követhetjük élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: GEPA Pictures / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816605336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása