F3: Nagyot villant a Mercedes dán ifjonca, övé a pole
Formula–3 2021: Paul Ricard – Időmérő edzés

Frederik Vesti szerezte meg a pole pozíciót a Formula–3-asok Paul Ricard-i időmérő edzésén.

01_frederik_vesti_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limtied.JPG

Több mint egy hónap után folytatódott a Formula–3-as bajnokság 2021-es szezonja, a mezőny a Francia Nagydíjra kísérte el a királykategóriát. A péntek délelőtti szabadedzésen még a Red Bull-junior Dennis Hauger autózta a legjobb időt, a kvalifikáción azonban lenyomta őt Frederik Vesti, aki az egyetlen 1:51 alatti, 1:50.882-es idővel pole-ba repítette az ART Grand Prix autóját.

A dántól közel két tizedmásodperccel maradt el a bajnokságban így is vezető Hauger, aki mögött harmadikként a hazai közönség előtt versenyző Victor Martins végzett. Az MP Motorsportnál versenyző Alpine-akadémistát szorosan követte a tridentes Jack Doohan, valamint csapattársa, Caio Collet is az első ötben.

A pilótarokonok közül Doohan zárt a legjobban tehát, míg David Schumacher épphogy kiszorult a legjobb tízből, alig pár századdal elmaradva a Charouz Racing System amerikaijától, Logan Sargeanttől. A szombati első versenyre a meglepően jó időmérőt produkáló Calan Williams szerezte meg a fordított rajtrácsos pole-t a 12. helyen végezve.

Rajtelsőségét Vesti a vasárnapi főversenyen kamatoztathatja igazán, azt kezdi ugyanis az élről. Barcelonában két hetedik és egy harmadik hellyel vegyes hétvégét zárt a Mercedes friss felfedezettje, most szerzett négy pontjának köszönhetően jelenleg negyedik a tabellán. Nehéz helyzetben várja viszont a folytatást Arthur Leclerc, aki alatt megállt az autó.

A monacói miatt már az első percek után előkerültek a piros zászlók az amúgy is a tervezettnél tíz perccel később kezdődő kvalifikáción. A Prema pilótája ráadásul a szezonnyitó hétvégén is balszerencsés volt, így azonban újra a mezőny végére kell megpróbálkoznia a felzárkózással. A koronavírusos Tóth Lászlót helyettesítő Pierre-Louis Chovet a 25. időt autózta a Campos Racing autójával.

Szombaton két sprintfutam vár a mezőnyre, 10:10-es és 16:40-es kezdéssel.

Az időmérő edzés végeredménye (első tíz):

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816597860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása