Így osztja be főnöke a hibázgató F1-es újonc idejét

A sajtónak beszélt részletesen Cunoda Juki Olaszországba költözéséről és ottani időbeosztásáról Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke. Többet dolgozik a mérnökeivel, emellett edzenie és angolul tanulnia is kell.

si202106060635_news.jpg

A napokban a Braking News Motorsport is megírta, hogy az eredményes szezonnyitót követően vétett sorozatos hibái miatt Olaszországba kell költöznie Cunoda Jukinak, az AlphaTauri újoncának. A japán versenyzőt – a Red Bull utasítására – a faenzai gárdát irányító Franz Tost felügyeli, az olasz szakember a Motorsport.com holland kiadásának beszélt részletes időbeosztásáról.

„Elég egyszerű a napi rutinja” – fogalmazott Tost, majd elkezdte részletezni: „Reggel 9 óra körül már az edzőteremben kell lennie, 9:30-ig vagy 10:00-ig. Utána 10:30-tól 11:30-ig, délig leül a mérnökeivel. Kora délután angolórákra kell járnia, majd újra a mérnökeivel dolgozik. Később újra az edzőterembe engedjük, ahol még két órát edzhet. Ezután ágyba kell mennie, ennyi.”

si202106060561_news.jpg

Ajándék neki, hogy Angliából Olaszországba költözhetett

– reagált arra a felvetésre, hogy egyesek szerint túl keményen bánnak Cunodával, aki a monacói verseny után értesült az őt érintő változásokról. – „Szép az időjárás, jó a konyha, az emberek pedig kedvesek. Emellett lehetősége van közelebb lenni a csapathoz és a mérnökökhöz. Sokat kell még tanulnia.”

„Már télen Olaszországba akart jönni, de aztán úgy döntött, inkább Angliában maradna. Most viszont Olaszországban van. Itt él, és élvezi, mi pedig szintén boldogok vagyunk, hogy közel tudhatjuk magunkhoz, így ugyanis mindent jobban kontrollálhatunk” – árulta el zárásképpen Tost.

Hat verseny után Cunoda a 14. helyen áll az összetettben, eddig kétszer szerzett pontot. Legjobb eredményét épp a múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon érte el, hetedikként ért célba. Vele szemben csapattársa, Pierre Gasly rendszeresen a pontszerzők között végez, és amellett, hogy nyolcadik a bajnokságban, 31–8 arányban veri Cunodát, ráadásul az időmérőkön kivétel nélkül gyorsabb nála.

via PlanetF1.com

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016587828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása