F1: Bejelentette új vezérigazgatóját a Ferrari

Szeptemberben kezdi meg a munkát a Ferrarinál Benedetto Vigna, a csapat újonnan bejelentett vezérigazgatója, aki a tavaly decemberben leköszönt Louis Camilleri helyére érkezik.

21037-scuderia-ferrari-azerbaijan-gp-saturday-gallery.jpg

Még 2020 decemberében jelentette be Louis Camilleri, hogy távozik a Ferrari vezérigazgatói székéből – ekkor John Elkann elnök vette át a helyét, de csak átmeneti jelleggel. Az elmúlt hónapokban kismillió átszervezés történt a csapatnál, szerdán reggel pedig Benedetto Vigna személyében új vezérét is megnevezte a Ferrari. A munkát azonban csak szeptemberben kezdi meg.

Az 52 éves Vigna 1995 óta dolgozik az STMicroelectronicsnál, melynek egyik ágazatánál tölti be az elnöki pozíciót. A Pisai Egyetem fizika szakán szerzett diplomát, ezt követően csatlakozott jelenlegi munkaadójához.

benedetto_vigna-2.jpg

Különleges megtiszteltetés, hogy vezérigazgatóként csatlakozhatok a Ferrarihoz. Izgatott vagyok, hiszen nagy lehetőség az, amit megragadhattam. A Ferrarinál dolgozó férfiak és nők rendkívüli eredményei és képességei iránt viszont mély felelősségtudattal tartozom, a vállalat összes érdekeltje és a világon mindenki számára, aki egyedülálló szenvedélynek tekinti a Ferrarit

– idézi a Ferrari szerda reggeli közleménye Benedetto Vigna szavait.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616586756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása