F1: Azonnali hatállyal lemondott posztjáról a Ferrari vezérigazgatója

Olyan hirtelen döntött távozásáról Louis Camilleri, hogy még utódja sincsen, ideiglenesen az olaszok elnöke, John Elkann tölti be a pozíciót.

20046-eifel-gp-race.jpg

Csütörtök este futótűzként járta be a sajtót a hír, miszerint lemond posztjáról és azonnali hatállyal nyugdíjba vonul Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója, aki a maranellói gárdát hosszú ideje támogató cigarettagyártó, a Philip Morris éléről is távozik. Távozását a 65 éves, alexandriai születésű Camilleri személyes okokkal magyarázza, alig több mint két évet töltött a Ferrari vezetői székében.

2018 júliusában lett a Ferrari vezérigazgatója, amikor végül halálosnak bizonyult betegsége miatt Sergio Marchionne leköszönt a posztjáról. Camilleri döntött többek között arról, hogy a 2019-es szezontól Mattia Binottóval leváltja Maurizio Arrivabenét a Ferrari csapatvezetői posztján. Irányítása alatt finoman szólva sem a legütőképesebb a Scuderia, amely jelenleg csak hatodik a bajnokságban – utoljára 40 éve zárt ennyire rossz pozícióban.

200022-f1-ferrari-sf1000-2020-event.jpg

A váratlanul távozó Camilleri utódját egyelőre nem nevezte meg a Ferrari, a hirtelen döntés után John Elkann elnök vette át a vezérigazgatói pozíciót.

„Szeretném legőszintébb köszönetemet kifejezni Louisnak folyamatos elhivatottságáért, amit 2015-től az igazgatótanács tagjaként, 2018-tól pedig vezérigazgatóként tanúsított. Határtalan volt a Ferrari iránti szenvedélye, irányítása alatt tovább erősítette pozícióját a Ferrari a világ egyik legnagyobb vállalataként, kihasználva valóban egyedi örökségét és tévedhetetlen, a tökéletességre való törekvését. Hosszú és boldog nyugdíjat kívánunk neki és családjának” – mondott köszönetet Elkann Camillerinek.

„Csodálok minden férfit és nőt Maranellóban munkájuk során tanúsított szenvedélyükért, elhivatottságukért, melyek nem ismernek határokat” – kezdte mondandóját Camilleri. „Büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket a vállalat 2018 óta elért, és tudom, hogy a Ferrari legjobb évei még csak ezután jönnek.”

via RaceFans

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716328234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása