Eladó Michael Schumacher első F1-es autója

Az Egyesült Királyságban keres új gazdát Michael Schumacher pályafutásának első, 1991-es Formula–1-es autója.

1-5z4a9701.jpg

Idén lesz harminc éve annak, hogy bemutatkozott a Formula–1-ben Michael Schumacher, a bajnokság történetének valaha volt egyik legsikeresebb versenyzője. A hétszeres világbajnok az 1991-es Belga Nagydíjon debütálhatott Eddie Jordan csapatával, miután Bertrand Gachot-t börtönbüntetésre ítéltek, amiért 1990 decemberében összetűzésbe került egy londoni taxisofőrrel és lefújta gázsprayvel.

Bemutatkozó versenyen ugyanakkor csak alig néhány száz méterig tartott, hiába rajtolhatott a hetedik helyről első futamán, kuplungproblémái adódtak. Ugyanez, az Alex Zanardi és Andrea de Cesaris által is vezetett, 191-6-os számú karosszériájú modell kerül kalapács alá, a hirdetés a Speedmaster oldalán jelent meg. A szezon után egy belga autógyűjtőhöz került, majd Didier Siruge révén a BOSS GP-ben vissza is tért.

Továbbra is remek állapotban található az 1991-es Jordan, sőt mi több: még az eredeti, V8-as Ford-motorja is megvan. A 650 lóerős technikát a Langford Performance Engineering újította fel.

A RacingNews365.com a Speedmastertől megtudta, várhatóan 1,25 millió fontos irányárat szabnak meg, vagyis több mint 500 millió forintot kell fizetnie leendő gazdájának. Az ár egy indítót, az eredetiségigazolást, egy Schumacher által aláírt modellautót és az eredeti, vitrinbe helyezett kormánykereket is tartalmazza.

Fotó: Speedmaster

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216587066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása