F1: Gasly az élen az utolsó edzésen, Verstappen a falban
Formula–1 2020: Azerbajdzsáni Nagydíj – 3. szabadedzés

Fordult a kocka a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérője előtt: az eddig favoritnak tűnő Max Verstappen hibázott, ezt követően pedig volt csapattársa, Pierre Gasly tört az élre az AlphaTaurival. A Mercedes szárnyat cserélt, a remélt áttörést azonban ez sem hozta meg.

si202106040301_news.jpg

Amíg a pénteki napot az első, majd a második szabadedzésen is a Red Bull uralta Azerbajdzsánban, a harmadik szabadedzésen Pierre Gasly volt a leggyorsabb az AlphaTaurival. A francia 1:42.251-es idejével több mint három tizedmásodpercet adott Sergio Péreznek, míg a harmadik helyen a tegnap látványosan szenvedő Lewis Hamilton végzett – noha a Mercedesnél visszatértek a korábbi, kevésbé hajlékony hátsó szárnyra, a hétszeres világbajnok annak köszönheti legjobb idejét, hogy megkapaszkodott Pérez szélárnyékában.

Ehhez az is hozzájárult, hogy félidő előtt hibázott a 15-ös kanyarnál Max Verstappen, így a falba tette a Red Bullt. Előkerültek a piros zászlók, a holland nem folytathatta a szabadedzést, addigi legjobb köre pedig csak a 15. helyre volt elég. Verstappenen kívül Nyikita Mazepin is a kelleténél közelebbről ismerkedett a fallal, az orosz Haas-Ferrariján viszont csak az első szárny sérült minimálisan.

Hamilton mögött a két Ferrari végzett Charles Leclerc-rel és Carlos Sainz Jr.-ral, míg a másik Mercedesszel továbbra is szenvedő Valtteri Bottas csak a 13. időt autózta. A legjobb tízben zárt még Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine), Cunoda Juki (AlphaTauri), Esteban Ocon (Alpine), valamint Daniel Ricciardo (McLaren). A mezőny második feléből George Russell került nagy hátrányba, akinek olajszivárgás miatt kellett félrehúzódnia a Williamsszel.

Az Azerbajdzsán Nagydíj időmérőjére 14:00-tól kerül sor, melyet élőben közvetít az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216582870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása