F1: Hihetetlenül szenved a Mercedes Bakuban, újabb Red Bull-elsőség
Formula–1 2021: Azerbajdzsáni Nagydíj – 2. szabadedzés

A jelek szerint hiába hajlik a Mercedes hátsó szárnya is Azerbajdzsánban, az elmúlt hetek vitatémáját szolgáló elemből nem tudott komolyabb teljesítményt kipréselni a brackley-i gárda. A Red Bull viszont továbbra is az élen.

si202106040191_news_1.jpg

A monacói hétvégéhez hasonlóan egyelőre az azerbajdzsáni víkend is furcsa képet fest. Már az első szabadedzésen sem mutatott kiemelkedő teljesítményt, a második szabadedzésen viszont kifejezetten szenvedett a Mercedes, erről tanúskodik Lewis Hamilton 11., illetve Valtteri Bottas 16. helye – utóbbi részéről még egy megforgás volt a leglátványosabb megmozdulás. Mindezt úgy, hogy több fedélzeti kamera is a hátsó szárnyaik hajlékonyságát mutatja, noha az elmúlt hetekben a brackley-iek voltak a húzás legnagyobb ellenlábasai.

Ennek tetejében a Mercedes motorgyártóként sem dőlhet hátra, mert ugyan a hétvége előtt az összes Ferrari- és Mercedes-hajtású autóban motort cseréltek, éppen ezzel csalogatta elő a piros zászlókat Nicholas Latifi, hogy a Williamsben rejlő V6-os túlmelegedés hatására vészüzemmódba kapcsolt, így a pálya szélén rekedt a kanadai.

Ezzel párhuzamosan a Red Bull ezúttal is az élen végzett, csak most épp nem Max Verstappennel, hanem a szezon eddigi negyedében a hollandtól jelentősen elmaradó Sergio Pérezzel, igaz, a mexikói 1:42.115-ös ideje csak egy tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint csapattársáé. A Ferrari is tartja pozícióját második erőként, ráadásul Carlos Sainz csak néhány századdal maradt el Verstappentől, a spanyoltól további két tizedet kapott Charles Leclerc a negyedik helyen.

Hozzá kell tenni, hogy a délután legnagyobb hibája is Leclerc nevéhez fűződik, aki az első szárnyával lecsókolta a gumifalat a 15-ös kanyarban. Szerencséjére más nem sérült az autón, így egy orrkúpcserével egybekötött rövid bokszlátogatás után folytathatta a körözést a Ferrarival.

A Red Bullok és a Ferrarik mögött meglehetősen furcsa sorrend alakult ki, amit Pierre Gaslyval és Cunoda Jukival a két AlphaTauri fogott közre. Szendvicsükben végzett Fernando Alonso (Alpine), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lando Norris (McLaren), valamint Esteban Ocon (Alpine).

Mára ezzel befejeződött a bakui program érdemi része, az F1 mezőnye legközelebb a szombati harmadik edzésen gördül pályára, melyet magyar idő szerint 11 órától rendeznek. Hasonlóan a péntek délutáni gyakorláshoz, az M4 Sport ezt is csak felvételről közvetíti, 12:35-től.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416582230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása