F1: Verstappen az élen, a Mercedes gyengén kezdett Bakuban
Formula–1 2021: Azerbajdzsáni Nagydíj – 1. szabadedzés

A világbajnoki éllovas Max Verstappen volt a leggyorsabb a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj első szabadedzésén. Erősen indítottak a Ferrarik, azonban a Mercedesek nem voltak acélosak első ízben.

si202106040134_news.jpg

Szűk két hét szünet után folytatódik a Formula–1-es szezon, az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjét pedig Max Verstappen kezdte a legjobban, 1:43.184-es idejével azonban csak 43 ezredmásodperccel előzte meg Charles Leclerc-t, aki mögött a másik Ferrarival Carlos Sainz Jr. zárt. A Red Bull-Ferrari szendvicset Sergio Pérez tette teljessé a negyedik helyen.

Viszont amíg a Red Bull és a Ferrari jól, a Mercedes kissé harmatosan indított Baku utcáin: Lewis Hamilton elé még Daniel Ricciardo (McLaren) és Pierre Gasly (AlphaTauri) is befért, így csak hetedik lett, de Valtteri Bottas is csupán a tizedik időt autózta, ezzel Lando Norris (McLaren) és Fernando Alonso (Alpine) mögé szorulva.

Zavartalannak csak abból a szempontból volt nevezhető az első 60 perc, hogy a legkomolyabb „megszakítás” még egy VSC-fázis volt a tréning elején, ami alatt egy pályabíró beszaladt néhány törmelékért, a folytatásban viszont egymást követték a sárga zászlós szakaszok – viszonylag sok volt a vezetői hiba:

    • Cunoda Juki a 4-es kanyarnál nézte el a rajzot, miután a falat érintve a bukótérben kötött ki, ráadásul az is komolyabb ideig tartott, mire rükvercbe tette, majd visszajuttatta a pályára az AlphaTaurit;
    • nem sokkal később, két egészen jól sikerült szektor után Lando Norristól láthattunk egy piruettet a 16-os kanyar csúcspontján, a kalandos irányba állítás ellenére sértetlen maradt a McLaren;
    • szinte állóra fékezte a gumiját, így Lewis Hamilton is csak a bukótérben talált kiutat a 15-os kanyarnál – a hétszeres világbajnok a tolatást választotta a pályára való visszatéréshez;
    • az edzés végét pedig Nyikita Mazepin falazása, illetve az tette izgalmassá, hogy Bottas és Norris a pályának ugyanazon pontján hibázott, és látogatta meg a bukózónát.

A program az F2-esek időmérőjével folytatódik 12:30-tól, majd 14:00-kor kezdődik a második szabadedzés. Ezt azonban az M4 Sport csak felvételről, 15:10-es kezdéssel tűzi műsorra – a kajak-kenu Európa-bajnokság viszonylag sok kompromisszumot követel meg a hétvégi televíziós programban.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616581800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása