Mégis maradhat az Alfa Romeo az F1-ben

Noha az elmúlt hónapokban többször is felmerült, hogy véget érhet a Sauber és az Alfa Romeo házassága, a bakui hétvége előtt a hinwiliek csapatfőnöke bizakodva tekintett előre a folytatás kapcsán.

large-2021_monaco_grand_prix_sunday.jpg

2018-ban lett a Sauber névadó támogatója az Alfa Romeo, az együttműködés keretében 2019-re át is nevezték a csapatot Alfa Romeo Racingre. Tavaly ősszel további egy évvel, 2021 végéig hosszabbították meg a megállapodást, azóta viszont többször is hallani lehetett arról, hogy az olasz autógyártó újra hátat fordíthat a Formula–1-nek, noha Frédéric Vasseur bizakodóan beszélt a folytatásról.

Mindezek ellenére a jelek szerint már zajlanak a tárgyalások a Stellantisszal, mely a Fiat Chrysler Automobiles és a PSA Group összeolvadásával jött létre idén januárban. „Úgy gondolom, nagyon jó és pozitív irányú egyeztetéseket folytatunk velük a szerződés hosszabbításáról, remélem, hogy lesz folytatás” – beszélt a helyzetről Vasseur a Motorsport.com olasz kiadásának. – „A részükről némi újjászervezésre van szükség, de boldog és pozitív vagyok a Stellantis legutóbbi, Alfa Romeóval kapcsolatos állásfoglalása óta.”

Az egyesülés révén a világ negyedik legnagyobb konszernévé váló Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares beszélt arról, hogy a cégcsoport a következő tíz évben is tervez invesztálni az Alfa Romeóba, noha annak égisze alá immár tizennégy márka tartozik. A Motorsport.com értesülései már januárban azt rebesgették, hogy folytatódhat a Sauber és a Ferrari együttműködése – a következő szerződés 2025-ig szólhat –, ezzel elvarrva a Renault-szálat.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916580124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása