Ütős csapattal indul a 2022-es Dakaron az Audi

A hét elején bejelentette az ingolstadti gyártó, milyen felállással áll rajthoz a jövő évi Dakar-ralin.

a213426_medium.jpg

Dakar-legenda, ralivilágbajnok, valamint ralikrossz-világbajnok és DTM-bajnok – ebből is látszik, mennyire komolyan gondolja Dakar-részvételét az Audi, ugyanis nem akármilyen felállást mutatott be hétfőn délelőtt az ingolstadti gyártó. Közleményük értelmében Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz és Mattias Ekström is Audival indul 2022-ben, navigátoraik pedig Eduard Boulanger, Lucas Cruz és Emil Bergkvist lesznek.

Januárban Peterhansel a tizennegyedik győzelmét aratta a legendás tereprali-viadalon, amivel ő számít a legsikeresebbnek. Nem elhanyagolható, hogy a két ralivilágbajnoki címmel rendelkező Sainz is háromszor győzött már a Dakaron, míg a trió harmadik tagja, az eddigi pályafutása során motorsport számtalan válfajába belekóstoló Ekström első Dakarjára készül, de korábban két bajnoki címet is nyert a DTM-ben, majd 2016-ban ralikrossz-világbajnokká koronázták.

Nem mellesleg az Audi lesz az első gyártó, mely elektromos hajtással célozza meg a győzelmet a két héten át tartó, sivatagi megmérettetésben.

A 2022-es Dakar-ralit január 2-14. között rendezik, a helyszín pedig Szaúd-Arábia lesz. A jövő évi verseny útvonalát már korábban nyilvánosságra hozták.

Fotó: Michael Kunkel / Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016577906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása