F1: Eddig tolerálták Cunoda hibáit, közbelépett a Red Bull

Drasztikus lépést hozott a Red Bull a Formula–1-be protezsált újonca, Cunoda Juki kapcsán: Olaszországba kell költöznie, hogy összeszedje magát, teljesítményével ugyanis Dr. Helmut Marko sem elégedett.

si202105230172_news.jpg

Erős bemutatkozást láthattunk az év elején Cunoda Jukitól, ám a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon elért kilencedik helye óta hibát hibára halmoz az AlphaTauri újonca, ráadásul nem kevéssel kap ki csapattársától, Pierre Gaslytól egy-egy hétvégén. A további lejtmenet megakadályozása végett Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy döntött, Cunodának Olaszországba kell költöznie, ahol több időt tölthet a faenzai istállót vezető Franz Tost felügyelete alatt.

„Remekül kezdte a szezont, de sajnos után kezdtek előjönni a hibák” – magyarázta a lépést Marko a Motorsport-Total.com-nak, sorolva többek között az imolai és a monacói hétvégéken elkövetett hibákat. – „Merész manőverrel próbálta megelőzni [Lewis] Hamiltont Olaszországban. Természetesen semmi jó nem sült ki abból, hogy veszélyeztette a pontszerzést. Monacóban is hangsúlyoztuk, mennyire fontos, hogy ne hibázzunk a szabadedzéseken, erre ő összetörte az autót a másodikon.”

„Ezért döntöttünk most úgy, hogy Olaszországba költözik. Jukinak összpontosítania kell, és meg fogja tanulni, hogy a Formula–1 a legnehezebb bajnokság, ezért munkájának és hozzáállásának ennek megfelelő, profi szintet kell megütnie. Franz fogja felügyelni őt és megszervezni a hétköznapjait. Rengeteg edzés, gokartozás és a csapattal való közös munka vár Jukira” – részletezte a japán versenyző következő időszakát, megjegyezve, hogy az önbizalma is sérülhetett az elmúlt időszakban elkövetett hibák fényében.

via PlanetF1.com

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816576562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2021.05.31. 22:43:15

Tsunoda egy nímand. Jövőre nem lesz sehol.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása