F1: Ideiglenes oltóponttá alakították a kanadai pályát

Két hét múlva rendezték volna a Formula–1-es Kanadai Nagydíjat, az elmaradt verseny idején épp oltópontként fog üzemelni a Circuit Gilles Villeneuve.

large-2019_canada_grand_prix_saturday_27.jpg

Zsinórban másodjára marad el a Kanadai Nagydíj a koronavírus-járvány következtében, ráadásul a pótlásaként bejelentett Török Nagydíj is elesett, így – jelen állás szerint – két versenyt rendeznek Ausztriában, hogy a Formula–1 tarthassa magát a rekordnak számító, 23 futamból álló menetrendhez. A CTV News Montreal beszámolója szerint ugyanakkor nem marad kihasználatlan a montreali pálya, beszáll a járvány elleni védekezésbe. Ezért a következő három hétvégén ideiglenes oltópályaként üzemel majd.

A kanadai pályára motorral és autóval is érkezhetnek az emberek, a nemrégiben felújított bokszutcai épületben kaphatják meg a vakcinát. Nem ez az első F1-es helyszín, mely hasonló szerepet tölt be: korábban az austini, illetve a monzai versenypálya is működött átmeneti oltópontként. „Vannak vakcináink, amiket az embereknek meg kell kapniuk” – fogalmazott Christian Dubé egészségügyi miniszter. – „Ha elegendő embernek beadtuk a második adagot, végre kijelenthetjük, hogy többé nem fontosak a maszkok, és elkezdhetjük elengedni őket.”

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516575294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása