F1: Új váltót kaphat Leclerc Azerbajdzsánban

Olasz lapértesülések szerint kicserélhetik a sebességváltót Charles Leclerc autójában az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt.

21068-scuderia-ferrari-monaco-gp-gallery-sunday.jpg

A Ferrari egyik, ha nem a legnagyobb győzelmi esélye szállt el azzal, hogy nem kezdhette meg a pole-ból Charles Leclerc a Monacói Nagydíjat, helyette Max Verstappen aratott rajt-cél sikert. Mint ismert, Leclerc a szombati időmérő edzésen törte meg a Ferrarit, ekkor merült fel, hogy sérülhetett a sebességváltó, de a vizsgálatok ennek ellenkezőjét igazolták. A rajtrácsra kivezető körön azonban problémái adódtak Leclerc-nek, a csapat kommunikációja szerint a bal oldali kardántengely tört el, amit nem ellenőriztek.

Mindezek fényében érdekes fordulat állt be az ügyben: az olasz Corriere dello Sport értesülései szerint a soron következő, azeri futam előtt mégis kicserélik a váltót Leclerc Ferrarijában – írja a gpblog.com. Hasonló helyzetben a csapatok általában élni szoktak az „ingyenes”, azaz rajtbüntetéssel nem járó lehetőségekkel, ugyanis a monacói nem fejezte be a futamot (mi több, rajthoz sem állt), így őt is illeti az ingyencsere joga.

Ugyanakkor ebben a helyzetben felerősíti azokat a hangokat is, melyek szerint a Ferrari igenis kockáztatott a váltócsere kihagyásával, és valójában a maranellóiak jártak pórul azzal, hogy meg akarták úszni az öthelyes rajtbüntetést.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516574708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása