Durva pofont kapott Benyó Máté a Rabócsiringen

Vegyes érzésekkel távozott a Rabócsiringről a Korda Racing: hiába a pozitív előjelek, összességében inkább balszerencsésen alakult számukra a ralikrossz-ob idei második fordulója.

kr_cez_rc_rabocsiring_2021_05_041.jpg

A pünkösdi hétvégén a máriapócsi Rabócsiringen randevúzott a magyar ralikrosszbajnokság mezőnye, de az FIA Közép-európai Zóna-kupa is itt folytatta 2021-es szezonját. Jól indult a hétvége a Korda Racing 19 éves versenyzőjének, Benyó Máténak, hiszen az időmérő futamokon elsőséggel zárt a Supercar-kategóriába nevezett Škoda Fabiával – derült ki a csapat péntek reggeli tájékoztatásából.

Amíg Benyó vasárnapját a derű, a hétfőjét sokkal inkább a ború és balszerencse jellemezte, az egyik időfutam során ugyanis nekimentek egy versenybalesetben, aminek következtében megsérült a futóműve – az esetről készült videó ITT tekinthető meg. Ennek ellenére bejutott a döntőben – amit nem mellesleg négyszer kellett elindítani –, de a harmadik rajt után elszakadt a vezérműszíj, így csak az ötödik lett. A bajnokságban viszont őrzi a harmadik helyet a mostani eredmény ellenére is, köszönhetően a jó szezonkezdetnek.

„Ezen a versenyhétvégén volt minden, amit csak el lehet képzelni. Előfutam-győzelem, egy vétlen baleset, dobogós remények, végül egy sajnálatos technikai hiba a döntőben” – összegezte Benyó Máté a máriapócsi hétvégét. – „Fortuna nem volt mindig velem, de ismét megmutattuk, hogy a tempónk jó és számolni kell velünk. A technikai hiba és az 5. hely a döntőben egy picit csalódás volt a számomra, de úgy érzem kihoztam a maximumot a helyzeteimből.”

kr_cez_rc_rabocsiring_2021_05_004.jpg

„A negyedik legtöbb pontot gyűjtöttem a versenyen, amivel tovább növeltem az előnyömet a bajnokság 3. helyén, úgyhogy nincs okom panaszra. Külön öröm volt számomra, hogy a Korda-juniorok is látványosan fejlődnek és kezd felcsillanni a döntőbe jutás reménye a részükről” – tért ki a csapat ifjoncaira. – „Összességében tehát jó hétvégénk volt, komoly részsikerekkel. Úgy érzem, nagyon jól együtt tudunk dolgozni a Korda Racinggel és a Ritmus ASE-vel.”

Ami pedig a csapat, Hankook Racer Cup RX-ben szereplő ifjoncait illeti, a balszerencse őket sem kerülte el. Várkonyi Bence győzött az időmérő futamokon, de az ő futama alatt épp esett az eső, így összességben ez csak a hetedik helyre volt elég. Hasonló sikerült számára a hétfői elődöntő is, amit két megnyert kvalifikáció ellenére nem tudott jó pozícióban zárni. Hiába rajtolt jól, már az 1-es kanyarban kapott egy lökést Várkonyi, aki az így összeszedett hátrányát már nem tudta ledolgozni.

Így is ő zárt a legjobban a juniorok közül, mivelhogy Korda Zsófia, Turán Lotti és Bagaméri Bálint is a középdöntőben búcsúztak, egy-egy baleset után. Korda ennek ellenére a legjobb lányként zárt a Rabócsiringen.

Fotó: Korda Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516574538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása