F1: Leclerc pole-t szerzett, majd falba tette a Ferrarit
Formula–1 2021: Monacói Nagydíj – Időmérő edzés

Keserédesen zárult Charles Leclerc a Formula–1-es Monacói Nagydíj időmérő edzése, mert hazai pályán ugyan pole-ba állította a Ferrarit, viszont kérdéses, hogy lesz-e bármilyen következménye a balesetének.

21028-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday-2.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, Monacóban láthattuk az év eddigi legizgalmasabb és leginkább kiélezett időmérő edzését. A minimális különbségek mellett ezt a tendenciát jól mutatta, hogy a Q1-ben Valtteri Bottas (Mercedes), a Q2-ben pedig Charles Leclerc (Ferrari) volt a leggyorsabb, azonban számolni kellett az utolsó szabadedzést élen záró Max Verstappennel (Red Bull) és az egész hétvégén konstans teljesítményt nyújtó Carlos Sainz Jr.-ral (Ferrari) is.

A kvalifikáció utolsó szakaszában az első körök után újra Leclerc állt az élre, méghozzá a hétvége eddigi legjobb idejével, 1:10.346-tal – eközben Lewis Hamilton csak 1:11-es időt ment, amivel hetediknek jött be. A végjátékot azonban épp a monacói rontotta el, az Uszodánál ugyanis egy az egyben lemásolta Nicholas Latifi kora délutáni balesetét – így törött autóval lett övé a hazai rajtelsőség.

Amennyiben nem jár komolyabb, akár rajtbüntetést maga után vonó következményekkel a baleset, a 2019-es Mexikói Nagydíj óta először indulhat az élről Leclerc, egyúttal az utolsó Ferrari-pole is ekkorra datálódik vissza. Mögötte Verstappen és Bottas végeztek, a második sor pedig Sainz Jr.-ral lett teljes.

A piros zászlós leintés miatt Hamilton sem tudott javítani az idején, emiatt maradt Lando Norris (McLaren) és Pierre Gasly (AlphaTauri) mögött, a hetedik helyen, ami messze az idei legrosszabb rajtpozíciója. Sebastian Vettel (Aston Martin), Sergio Pérez (Red Bull) és Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) végeztek még az első tízben.

Egyedüliként Mick Schumacher nem tudott részt venni az időmérőn, a hétszeres világbajnok fia ugyanis a harmadik szabadedzésen összetörte a Haast. Váltót is kell cserélni az autóban, így a német ifjonc csak a mezőny végéről várhatja a monacói rajtot.

A 78 körös Monacói Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik meg, amit élőben közvetít az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616568752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása