Két piros zászlóval kezdett az F2 Monacóban
Formula–2 2021: Monaco – Szabadedzés

Bonyodalmaktól és megszakításoktól egyáltalán nem volt mentes a Formula–2-esek szabadedzése – a legjobb köridő messze Robert Svarcmané lett.

01_robert_shwartzman_prema_racing_c_formula_motorsport_limtied.JPG

Nem mondható zökkenőmentesnek a Formula–2-es monacói hétvégéjének kezdete. Egy virtuális biztonsági autós tesztfázist követően mindössze néhány percig körözhetett a mezőny, amikor Szató Marino (Trident) megálló autója miatt félbe kellett szakítani a gyakorlást. A háromnegyedórás gyakorlásból még 35 perc volt hátra, amikor meglengették újra a zöld zászlókat – ezt követően az UNI-Virtuosi brazilja, Felipe Drugovich állt az élre, 1:24.742-vel.

Egy másik brazil versenyző számára már nem alakultak ennyire jól a dolgok: Gianluca Petecof alatt gyulladt ki az autó, így ismét meglengették a piros zászlókat. Miután a Campos Racing újoncának autóját kivontatták a pályáról, illetve az a VSC-fázis is véget ért, amit Bent Viscaal (Trident) falazása miatt rendeltek el, Jüri Vips vette át a vezetést, 1:23.244-es idővel pörkölt oda a mezőnynek a Hitech GP versenyzője.

Az utolsó percekben tovább gyorsult az észt (1:22.628), ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megtartsa az első helyet. Végül Robert Svarcman több mint fél másodperccel zárt az élen, 1:22.041-es időt autózott az orosz premás. Vips elé még a carlinos Dan Ticktum is befért, az első öt sorrendjét Drugovich és Oscar Piastri (Prema) tette teljessé.

13:20-től az időmérő edzéssel folytatódik a program, amit a megszokottól eltérően és a monacói hagyományoknak megfelelően csoportbontásban rendeznek meg az esetleges feltartások elkerülése végett. Az A-csoportban a páros, a B-csoportban a páratlan rajtszámú versenyzők lépnek pályára, mindkét csoport 16 percet tölthet a pályán. Az eseményeket élőben közvetíti az M4 Sport.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2021_monaco_gp.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616566788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása