F1: Saját fia oktatta ki hibája miatt Räikkönent

Érdekes történetet osztott meg a Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt Kimi Räikkönen: a múlt heti baleseténél csak az volt kellemetlenebb a Jégember számára, amit a fia mondott neki utána.

large-2021_spanish_grand_prix_thursday.jpg

Mint ismert, alig több mint egy körig tartott Kimi Räikkönennek a múlt heti Formula–1-es Portugál Nagydíj, miután a 2007-es világbajnok a célegyenesben nekiment saját csapattársának, Antonio Giovinazzinak, miközben – állítása szerint – a kormányon babrált valamit.

A finn versenyzőnek még a Spanyol Nagydíj csütörtöki médianapján is fel kellett elevenítenie a történteket – mindezt egy családon belüli utózöngével együtt tette: hatéves kisfia, Robin kritikájával kellett szembesülnie…

large-2021_portuguese_grand_prix_sunday.jpeg

„Természetesen messze volt az ideálistól” – beszélt ütközéséről Räikkönen, gondolatait a RaceFans szemlézte. – „De azt hiszem, az volt valószínűleg a legrosszabb, amikor a fiam azt mondta, »nekem mindig azt mondod, hogy előre nézzek«, amikor ő még gokartozik. Ezt most egy kicsit visszaadta…”

Abban a pillanatban, hogy nekiment Giovinazzinak, megrongálódott az első szárny, majd be is szorult az Alfa Romeo alá, így nem volt más választása Räikkönennek, minthogy a kavicságyba gurulva feladja a versenyt. Az idén 42 éves Jégember így három verseny után még mindig pont nélkül áll, noha a C41-es versenyképesebbnek tűnik, mint elődje, a C39. A tavalyi évet négy ponttal a 16. helyen zárta.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116524950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása