EF Open: Trulli fia dobogóra állt, Keszthelyi elsőre pontszerző

A Formula–1-es Portugál Nagydíj hétvégéjén az Euroformula Open 2021-es szezonja is elrajtolt, a mezőnyben Keszthelyi Viviennel, aki bemutatkozásán kétszer is a pontszerzésig jutott – az egykori F1-es pilóta Jarno Trulli fia pedig egy dobogót is elcsípett Portimaóban.

_gts8102.jpg

A nagyobb nemzetközi sorozatok mellett lassan a kisebb, regionális és kontinensbajnokságok is éledeznek, a múlt hétvégén az Euroformula Open 2021-es szezonja vette kezdetét. Az idei évben ráadásul magyar érdekeltség is akad a bajnokságban Keszthelyi Vivien révén, aki a koronavírus-járvány miatti kihagyás miatt több mint egy év után térhetett vissza.

Keszthelyi a Team Motopark csapatával teljesíti szezont, első időmérő edzését pedig a 9. helyen fejezte be, majd az első két versenyén pontot szerzett: első futamát a 10., míg a másodikat a 9. pozícióban zárta a 12-13 fős mezőnyben. A vasárnapi, utolsó versenyen 12.-ként intette le a kockás zászló – így három ponttal, a bajnoki tabella utolsó helyéről várhatja a folytatást, de mint azt már a hétvége előtt leszögezte, az elsődleges cél a célba érés volt, ennek eleget is tett.

race_16.jpg

„A szezon első harmada mindenképpen a tanulásról szól” – idézi a VRS Sport Group hétfői, oldalunknak eljuttatott közleménye Keszthelyi szavait. – „A szabályok, a stratégiák, a gumik, az autó megismeréséről. Mivel a Dallara 320 az F3-as kategóriákhoz képest nagyobb kanyarsebességre képes, ezért idő kell mindenhez. Főleg az autó vezethetőségéhez kell hozzászokni. A két szabadedzésnek, az időmérőnek, majd a három versenynek is az eddigiektől eltérő, számomra ismeretlen stratégiával vágtam neki. Ez sok új feladattal járt, és örülök, hogy ezek közül sokat sikerült a hétvégén elsajátítani.”

Ennek ellenére a portimaói debütálás a pont nélkül zárt harmadik futam miatt hagyott némi csalódottságot a debreceni versenyzőnőben. „Az előzést követően növeltem a versenytempót, így a féktávokon még érzékenyebb lett az autó a széllökésekre. Ennek következtében elveszítettem a tapadást az autó hátulján. Kicsit csalódott vagyok, mert éreztem, hogy megvolt a tempóm, és szerettem volna még jobb eredménnyel megajándékozni anyák napján édesanyámat, aki sok kihagyott év után most személyesen volt kint a paddockban. Összességében viszont rengeteg új információval és tapasztalattal gazdagodtam, és nagyon örültem, hogy ilyen hosszú idő után ismét versenyhelyzetben teljesíthettem a pályán, ami az évek alatt a második otthonommá vált” – mélyedt bele a részletekbe.

_f3d2851_1.jpg

Az Euroformula Open szezonnyitó hétvégéjét egyébként Keszthelyi csapattársa, Cameron Das dominálta, aki mindhárom futamot megnyerte, így az amerikai versenyző máris tisztes előnyre tett szert a tabella élén a Crypto Tower Racing két versenyzőjével szemben: jelenleg 37 egységgel előzi a malajziai Nazim Azmant, a harmadik helyet elfoglaló Louis Foster lemaradása pedig 42 pont. Különös helyzetbe keveredett a Team Motopark harmadik versenyzője, Jak Crawford, aki sem a pénteki, sem a szombati napon nem gördülhetett pályára, mivel vasárnap töltötte be a 16. életévét – ennek ellenére a 7. helyen ért célba. (Das és Crawford sebtében Barcelona felé veszik az irányt, a hétvégén ugyanis a Formula–3 szezonnyitóján lesz jelenésük.)

Aki figyelte a hétvége eseményeit, egy igen ismerős, F1-es vonatkozású névre is felfigyelhetett, mivel Enzo Trulli, a korábbi nagydíjgyőztes Jarno Trulli fia is bemutatkozott a Drivex School csapatánál: a 16 éves olasz egy hatodik és egy negyedik hely után a harmadik versenyen dobogóra állt, ennek köszönhetően a bajnokságban is a negyedik helyen áll. Két hét múlva a franciaországi Paul Ricard-on folytatódik a sorozat.

img_7956.jpg

Fotó: Euroformula Open Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216521222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása