Újabb gyártó jelentette be, hogy TCR-autót épít

A leendő Toyota Corolla TCR a WSC jóváhagyásával valamennyi TCR-bajnokságban, így a túraautó-világkupában is indulhat majd.

nurburgring24h_2019_vln_211.jpg

A jövőben várhatóan bővül azon gyártók palettája, melyek TCR-autóval állnak elő. A WSC Ltd. csütörtöki közleményéből kiderült, hogy a Toyota Gazoo Racing argentin leányvállalata TCR-változatot épít a szedán Corollából. A gyártás mellett a fejlesztés, a homologizáció, sőt még az eladások is a latin-amerikai kirendeltség hatáskörébe fognak tartozni.

Egy ideje már benne volt a levegőben a Toyota TCR-projektje, a késlekedés kapcsán az Eurosport Hungary megkereséseire adott válaszában a Toyota Gazoo Racing Argentina a koronavírus-járvány okozta logisztikai nehézségekre hivatkozott. A Toyota Corolla TCR pedig valamennyi TCR-bajnokságban részt vehet, így a WTCR-ben is, amint elkészül az autó végleges változata.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy megkaptuk az engedélyt a központtól” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Daniel Herrero, a Toyota argentínai elnöke, illetve latin-amerikai vezetője. – „Ez is azt mutatja, hogy a Toyota megbízik bennünk, a motorsportban szerzett tapasztalatunk pedig releváns. Duplán is elégedettek vagyunk, hiszen amellett, hogy csapatunk a felelős a Toyota várható, TCR-be való érkezéséért, ez a projekt arra is lehetőséget biztosít nekünk, hogy világszerte promótáljuk Argentína motorsport-iparát.”

A Toyota érkezése kapcsán a TCR-jogtulajdonos WSC feje azt nyilatkozta, hatalmas dolog, hogy még ennyi idő után is érkezik új gyártó a TCR-be, hat évvel a kategória létrejöttét követően. „Üdvözöljük a Toyota érkezését, hiszen egy olyan globális horderejű autóipari óriásról van szó, mely mindig mélyen érintett volt a motorsportban. A Corolla TCR pedig egy újabb fontos mérföldkő lehet a TCR-koncepció sikertörténetében” – tette hozzá Marcello Lotti.

Gazdag múlttal bír a japán gyártó az autó- és motorsportban, amit többek között a Formula–1-ben, illetve az endurance- és a rali-világbajnokságban futtatott gyári projekt is igazol, az eddig elhangzottak alapján pedig ezúttal is esély mutatkozik egy komolyabb nemzetközi programra.

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416517468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása