Fény derült a Hyundai ETCR-kvartettjére

A dél-koreai márka kedden bejelentette, mely négy versenyzővel áll rajthoz a júniusban rajtoló elektromos TCR-ben.

da6q0930-scaled.jpg

Alig több mint egy hónap múlva kezdetét veszi az ETCR első szezonja, melynek során, mint az a napokban kiderült, a Hungaroringre is ellátogat a mezőny, ennek megfelelően egyre többet tudunk annak összetételéről is. Legutóbb a Hyundai erősítette meg, hogy Augusto Farfus, Jean-Karl Vernay, Tom Chilton és John Filippi négyesével áll rajthoz a sorozatban. Azt már korábban közölte a dél-koreai gyártó, hogy a Veloster N ETCR-t indítja, ami a túraautó-világkupa tavalyi, aragóniai hétvégéjén is bemutatkozott.

A kvartettből Vernay az egyedüli, aki a WTCR-ben is képviseli a Hyundai-t, mivelhogy a francia a Team Engstler versenyzője lesz. A 2017-es nemzetközi TCR-bajnok mellett Farfus személyében egy tizenötszörös, az idén a brit túraautó-bajnokságban (BTCC) is versenyző Tom Chiltonéban pedig egy hétszeres WTCC-futamgyőztest tisztelhetünk, míg Filippi tavaly második lett a TCR Európa-kupában Mehdi Bennani mögött.

farfus-vernay-chilton-filippi.jpg

Fotó: Pure ETCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316515454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása