Rengeteg adattal gazdagodott Tóth László az F3-asok tesztjén

A mezőny egyetlen magyar érdekeltsége, Tóth László is részt vett a Formula–3-asok kétnapos, barcelonai gyakorlásán. Annak ellenére, hogy esős körülmények között kezdődött a teszt, sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb a Campos Racing versenyzője.

bar_f3_sr-4593-2.jpg

Kevesebb mint két hét múlva, a Spanyol Nagydíj betétprogramjaként a Formula–3 2021-es idénye is kezdetét veszi, ezt megelőzően viszont a szezonnyitó helyszínén, Barcelonában tesztelt a mezőny, így Tóth László is. Médiacsapata tájékoztatása szerint a Campos Racing magyar pilótája tudta tartani az előzetesen meghatározott ütemtervet mindkét napon, noha az időjárás nem könnyítette meg a mezőny dolgát, mivel szerdán esős körülmények között vette kezdetét a tréning.

A 20 éves pilóta dolgát emellett egy műszaki hiba is nehezítette, ezért a délutáni etap végén már nem tudott pályára gördülni, így aznap nem tudott időmérőszimulációs kört teljesíteni. Csütörtökön a gumikopás és a hosszabb etapok kerültek előtérbe. „Természetesen nemcsak a gumihasználat szempontjából néztük meg a versenyszimulációs köröket, de ez volt az egyik legfontosabb feladat, mert ezeknek az adatoknak az ismeretében jobban tudunk készülni az első versenyre” – értékelt Tóth.

bar_f3_sr-3796.jpg

„A pálya egyébként jó, ugyanakkor az átépített 10-es kanyar új része még egy kicsit csúszós volt, ezért mindannyian sokat próbálkoztunk a teszt során, hogy megtaláljuk az ideális ívet” – folytatta gondolatait. – „Trükkösebb lett, mint a régi verzió, tulajdonképpen kétféle módon is be lehet venni azt a kanyart, ezért mindenki sokat próbálgatta, hogy melyik a számára ideális.”

Tóth László tehát a jövő hétvégén mutatkozik be az F3-ban, ő az első magyar versenyző a sorozatban Kiss Pál Tamás 2011-2012-es szereplése óta. A következő kollektív tesztet az első hétvége után, május 12-13-án tartják Jerezben.

Fotó: Dutch Photo Agency / Tóth László Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216513736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása