Hivatalos: Jövőre Miamiba megy az F1

Vasárnap délben bejelentették, hogy jövőre már Miamiban is rendeznek Formula–1-es nagydíjat.

usa-sunday23-499497_1.jpg

Az elitsorozat tulajdonosainak vasárnapi bejelentése szerint tíz évre szóló megállapodást kötöttek Miamival – írja az MTI. A verseny pontos időpontját csak a későbbiekben határozzák meg, de a részletekkel kapcsolatban kifejtették: a pálya közepén lesz a Hard Rock Stadion, a Miami Dolphins amerikafutballcsapat létesítménye. Az 5,41 kilométer hosszúra tervezett pályán 19 kanyar és három egyenes szakasz lesz, az autók becsült végsebességét 320 km/órára teszik.

Formula–1 és Miami közös reményét fejezte ki, hogy a verseny a város idegenforgalmának és a gazdaságának is újabb lendületet ad. Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója kifejtette: az Egyesült Államok kiemelt fontosságú piac számukra, és biztató, hogy újabb versenyt rendezhetnek az országban. 

Az F1 1950-es kezdete óta Miami a 11. amerikai város lesz, ahol futam rendeznek – Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix, Indianapolis, valamint Austin után. Az idei versenynaptárban Austin szerepel, de a járványhelyzet miatt egyelőre bizonytalan, hogy megrendezik-e október 24-én az Amerikai Nagydíjat.

Fotó: Pirelli F1 Media

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616504996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása