F1: Verstappené az utolsó edzés, hátrányban a Mercedes
Formula–1 2021: Emilia-romagnai Nagydíj – 3. szabadedzés

A Red Bull hányattatott pénteki napja után Max Verstappen zárta az élen a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzés. Lewis Hamiltonék jelentős hátrányba kerültek a Mercedesszel.

si202104170038_news.jpg

Változatlanul hűvös és borongós időjárási körülmények mellett zajlik a 2021-es szezon második, imolai versenyhétvégéje. Meg is gyűlt a baja a tapadással a versenyzőknek, emiatt többen is lesodródtak a pályáról. A legnagyobb hibát még Nicholas Latifitől láthattuk, aki a Villeneuve-kanyarkombináció után a falba csúszott, de miután ki tudott evickélni a gumifalból és a sóderágyból a Williamsszel, hibája csupán néhány pillanatra akasztotta meg a szombati délelőtti harmadik szabadedzés menetét.

Ennél nagyobb problémát okozott időnként a forgalom a pályán, amit Cunoda Juki szóvá is tett az edzés folyamán, némi ellentmondással „dugóparadicsomként” jellemezte a helyzetet az AlphaTauri újonca. Leggyorsabb körén azonban nem volt ilyen problémája Max Verstappennek, aki messze a hétvége eddigi legjobb idejével végzett az élen. Pénteki problémái után közel fél másodpercet vert a második helyen záró Lando Norrisra a holland, 1:14.958-as idejének köszönhetően.

A McLaren pilótáját a címvédő Lewis Hamilton követte az eredményjelzőn, míg a másik Mercedesszel Valtteri Bottas csak nyolcadik lett, holott a finn a leggyorsabbnak bizonyult még az első két gyakorláson. A címvédő gárda pilótái közé Sergio Pérez (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri) és Carlos Sainz (Ferrari) ékelődött be, míg a legjobb tíz sorrendje az Alpine párosával egészült ki, mely Fernando Alonso, Esteban Ocon sorrend zárt.

Közép-európai idő szerint 14 órától kerül sor a kvalifikációra, amit ezúttal is élőben követhetünk az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2216504036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása