F1: Hajszállal ugyan, de Hamiltoné a pole Imolában
Formula–1 2021: Emilia-romagnai Nagydíj – Időmérő edzés

Kiélezett végjáték után a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj szombati időmérő edzését.

m263212.jpg

A Mercedes brit versenyzőjének ez az idei első, egyben pályafutása 99. pole pozíciója. Mellőle Sergio Pérez startolhat a Red Bull-lal, míg a harmadik rajtkocka a mexikói csapattársáé, Max Verstappené lett. Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas meglepetésre csak nyolcadik lett az időmérőn, miközben a második sorból, Verstappen mellől a monacói Charles Leclerc (Ferrari) rajtolhat.

Remekül sikerült a kvalifikáció Pierre Gasly számára, az AlphaTauri francia versenyzője ugyanis ötödikként zárt. A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel nem jutott be az első tízbe az Aston Martinnal, míg csapattársa, a kanadai Lance Stroll a 10. rajthelyet foglalhatja majd el.

A piros zászlók is előkerültek az időmérő folyamán: Gasly csapattársa, Cunoda Juki balesete miatt kellett félbeszakítani a Q1-et, miután a japán újonc alig néhány perccel annak kezdete után csúnyán lezúzta az AT02-es hátulját a Variante Altánál, így ő csak az utolsó helyről indulhat a versenyen.

A 63 körös Emilia-romagnai Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

f1_2021_imola_idomero.jpg

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: Braking News Motorsport, MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516504218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása