Rossz hír Hamiltonéknak: így vághatják meg az F1-esek fizetését

A Mercedesnél és a Red Bullnál biztosan szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat, amennyiben az olasz sajtó által felvázolt módon szabnak felső határt a versenyzők gázsijának.

20-bahrain-test-friday.jpg

Még jóval a szezon kezdete előtt kiszivárgott a Formula–1-es versenyzők idei fizetése, a listát pedig továbbra is Lewis Hamilton vezeti, noha egyéves szerződéshosszabbítása után már korántsem akkora fölénnyel, mint azelőtt. A Mercedes versenyzője mellett még Max Verstappen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo tartozik a legjobban keresők közé a mezőnyben.

Jelenleg az F1-es csapatok évi 145 millió dolláros költséglimitjébe nem tartoznak bele a versenyzői bérezések, ez viszont a közeljövőben változhat. A La Gazzetta dello Sport kiderítette, hogy a versenyzők és tartalékosaik fizetését 30 millió dollárban maximálnák, ami forintosítva 9 milliárd Ft-ot jelent összesen.

Épp ennyit keres a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, vagyis a változás azt jelentené, hogy a Mercedesnél és a Red Bullnál csökkenteni a fizetéseket, de másik négy csapatnál is oda kell figyelni, mégpedig az Aston Martinnál, a Ferrarinál, a McLarennél és az Alpine-nál. Nem szorítanák ez alá a plafon alá azonban a győzelmek és a világbajnoki helyezések alapján járó bónuszokat, illetve a személyes szponzori megállapodásokból származó juttatásokat.

via PlanetF1.com

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616496262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása