F1: Új technikai igazgatót neveztek ki a Mercedesnél

Júliustól átalakul a Mercedes műszaki részlege, új pozícióba kerül a csapat jelenlegi technikai igazgatója is.

m261023.jpg

Fontos változásokról tett bejelentést pénteken a hétszeres világbajnoki címvédő Mercedes: a brackley-i istálló közölte, hogy távozik pozíciójából a csapat technikai igazgatója, James Allison helyét július 1-től Mike Elliott veszi át, aki korábban a McLarennél és a Renault-nál is megfordult. Elliott 2012-ben érkezett a Mercedeshez, ahol eleinte aerodinamikai vezetőként, 2017-től pedig technológiai igazgatóként vette ki a részét a csapat sikereiből.

A csapattól viszont nem távozik az egykor a Ferraritól elcsábított, jelenlegi posztját 2017 óta betöltő Allison, nyártól technikai vezérigazgatói státuszban folytatja munkáját. Legfőbb feladata az lesz, hogy segítsen a Mercedesnek a 2022-ben érkező, új éra jelentette stratégiai kihívások áthidalásában, így továbbra is szoros kapcsolatot ápol majd a brackley-i és a brixworthi (motor)részleg vezetésével.

Allison távozása kapcsán a Mercedes közleményében a csapatfőnök Toto Wolff megjegyezte, egy ideje már tudvalevő volt, hogy Allisonnak az idei az utolsó éve technikai igazgatóként, és örül, hogy sikerült egy új szerepkört létrehozni a számára.

Fotó: Sebastian Kawka / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6116495864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása