Produktív tesztnapokon van túl a magyar F3-as pilóta

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Kétnapos tesztet tartott a Formula–3 mezőnye Ausztriában, Tóth Lászlónak pedig a piros zászlók mellett egy motorhiba is keresztbe tett.

rbr_f3_dl-2996.jpg

Az elmúlt hétvégén az ausztriai Red Bull Ringen tesztelt a Formula–3-as bajnokság teljes mezőnye, így a spanyol Campos Racinggel Tóth László is. A 20 éves magyar versenyző produktív napokon van túl, melynek során először vezette idén az F3-as versenyautót, mellyel majd rajthoz áll a versenyeken. Ugyan szombat délután motorhiba, mindkét napon pedig számtalan piros zászlós megszakítás hátráltatta a versenyzőket, Tóth László így is 155 kört, azaz csaknem 670 kilométert tett meg.

A kétnapos gyakorlás első, szombati napjának délelőtti szakaszában Tóth megismerkedett a versenyautóval, de az új gumis gyors körét nem tudta befejezni, mert piros zászlóval megszakították az edzést. A délutáni programban a versenyszimuláció mellett két ilyen friss gumis mért kör szerepelt volna, ám a magyar versenyző alatt motorhiba miatt megállt az autó. A csapat motort cserélt, és kiderült, hogy az egyik szelep szakadt le a motorban, ez pedig meghibásodást okozott.

„Nagyon jó érzés vezetni az F3-as gépet, a legnagyobb különbség a korábbi autókhoz képest a tapadásban van. A motorhiba ellenére hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam a mai napon” – mondta szombaton Tóth László, aki az első és a második szektorban is gyorsabb volt csapattársainál, ugyanakkor a harmadik szektorban időt veszített, ezen akart javítani vasárnap.

rbr_f3_sr-0940.jpg

A teszt második napján már új motorral hajthatott pályára a magyar versenyző, a piros zászlós megszakításokat azonban ezúttal sem úszta meg. Ahogyan szombaton, úgy vasárnap sem tudta befejezni egyik friss gumis gyors körét sem piros zászló miatt. Az időeredményén javítani tudott szombathoz képest, csaknem egy másodpercet gyorsult az egykörös tempót tekintve. Az idény első kollektív tesztje jól mutatta, hogy az idei F3-as szezonban nagyon szoros, kiélezett küzdelemre lehet számítani, a vasárnap délelőtti időmérős szimuláció során ugyanis a 30 fős mezőnyből 27-en egy másodpercen belüli időt futottak egymáshoz képest egy körön.

„Nagyon hasznos és produktív volt a vasárnapi nap is, a versenyszimuláción sok munkát sikerült elvégeznünk a csapattársaimmal együtt. A délelőtti időszakban csaknem egy másodpercet sikerült javítanom a köridőmön, ezzel a csapat is elégedett volt” – foglalta össze a történteket.

A következő Formula–3-as kollektív tesztre április 21-22-én kerül sor a barcelonai pályán, ahol a mezőny az idényt is megkezdi majd május 7-8-án a Formula 1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén.

Fotó: Tóth László Média

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816492016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása