Csapatmenedzsernek áll Bessenyey Zoltán kétszeres Európa-bajnok raliversenyző

Újra a rali közelében, ám új szerepben láthatjuk viszont Bessenyey Zoltánt: a kétszeres ERC3-bajnok csapatmenedzserként fogja mentorálni a magyar raliutánpótlást képviselő László Martint.

00-zoltan-bessenyey-martin-laszlo-and-david-berendi-scaled_1.jpg

2013-ban és 2014-ben egymás után kétszer lett bajnok a rali Európa-bajnokság ERC3-as kategóriájában, ám Bessenyey Zoltán pályafutását azonban tragikus baleset törte derékba, a 2016-os Veszprém-ralin történtek hatására – melyen egyébként Hadik András navigátoraként vett részt – kerekesszékbe kényszerült.

Ennek ellenére az Európa-bajnokság tavalyelőtti nyíregyházi fordulóján, még ha nem is versenyzőként, de visszatért: Vida Jánosnak diktálta az itinert a Rally Hungary alatt. Idén pedig új szerepben bukkan fel Bessenyey: a Braking News Motorsportnak is eljuttatott közleményében tudatta az ERC sajtóirodája, hogy az ERC3 Juniorban csapatmenedzserként fogja segíteni László Martint, aki egy Rally4-es Peugeot 208-cal, a Topp-Cars Rally Team színeiben indul.

László többek között a Peugeot Magyarország támogatását is élvezi, míg navigátora Berendi Dávid lesz.

02-david-berendi-and-martin-laszlo-scaled_jpg_1.jpg

„Martinnak van már ERC-s tapasztalata, alázattal áll hozzá a sporthoz” – fogalmazott Bessenyey. „Támogatják is őt, ami különösen fontos napjainkban, de még csak 24 éves, szóval van időnk, ami szintén fontos. Azt fogom tanácsolni neki, hogy nem muszáj mindig a leggyorsabbnak lennie, de ő legyen a legokosabb a mezőnyben.”

„Sokkal több munka vár rám, mint amikor gyári Honda-versenyző voltam egykor az ERC-ben. Akkoriban az volt a munkám, hogy gyors legyek és pontokat gyűjtsek. Ugyanakkor tökéletes óraműként tekintek a csapatomra, ahol minden tökéletesen működik, aminek kell. Ha lesz valami, amivel nem értek majd egyet, én fogom meghozni a döntést” – tette hozzá.

„Tekintve, hogy ez lesz az első szezonunk a rali Európa-bajnokságban, a junior kategóriában a tanuláson lesz a hangsúly, de szeretnénk gyorsak lenni, a dobogóért harcolni. A következő néhány évben európai ralikon fogunk indulni a terveink alapján” – tekintett előre BZ.

A 43 éves kétszeres Európa-bajnok nevéhez fűződik a Laptiming YouTube-csatorna is, melyben tulajdonosként és műsorvezetőként is közreműködik.

Fotó: FIA ERC sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7116492540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása