F1: Továbbra is Verstappen diktálja a tempót, Norris hajszállal mögötte
Formula–1 2021: Bahreini Nagydíj – 2. szabadedzés

Eddig kettőből kettő Max Verstappennek Bahreinben, ami a szabadedzéseket illeti, azonban a holland előnye ezúttal egy tized sem volt: lehet, hogy számolni kell a McLarennel is a nyitányon?

si202103260785_news.jpg

Az elsővel ellentétben a Bahreini Nagydíj második szabadedzését már az időmérőével és a versenyével azonos, villanyfényes körülmények között rendezték meg, így a csapatok komolyabb hangsúlyt fektettek a versenyszimulációra. Ezt megelőzően viszont ismét Max Verstappen szállította a leggyorsabb kört, 1:30.847-es idejétől pedig csupán 95 ezreddel maradt el Lando Norris – a McLaren ifjonca így is bekacsintott 1:31 alá. Ugyanez nem mondható el Lewis Hamiltonról, pedig a világbajnoki címvédő 1:31.082-vel a hétvége addigi leggyorsabb körét rakta össze.

Csakhogy a Mercedesnél továbbra sem akarnak összeállni a dolgok: habár továbbra sem fest annyira tragikusnak a helyzet, mint azt a brackley-iek leírták az előszezoni tesztek után, látható, hogy a Mercedes W12-es vezethetősége egyelőre nincs a helyzet magaslatán, de ez több csapat 2021-es autójára jellemző. Ám a Mercedes új versenygépéről még Valtteri Bottas is kritikusan fogalmazott a rádióforgalmazásban, a „vezethetetlen” jelzőt aggatta új munkaeszközére a finn, akit még Carlos Sainz is megelőzött a Ferrarival.

A padlólemezre vonatkozó szabályváltozások által csökkentett leszorítóerő tréfálja meg elsősorban a csapatokat, kisebb-nagyobb hibák mellett a legnagyobb hibát még Kimi Räikkönen vétette, aki a 3-as kanyarból kigyorsítva dobta el az Alfa Romeót, majd ütközött vele a falnak. A 2007-es világbajnok azonban saját lábán vitte vissza a C41-et a boxutcába, így az incidens pusztán néhány másodpercnyi sárga zászlózást eredményezett.

Fontos kiemelni, hogy a pénteki szabadedzések eredményei az eddigiek során ilyen szempontból nem voltak igazán reprezentatívak, de jelen állás szerint szorosnak tűnik a mezőny, egy másodpercen belül végzett a legjobb 15 helyezett. Az első tízbe még Daniel Ricciardo (McLaren), Cunoda Juki (AlphaTauri), Lance Stroll (Aston Martin), Pierre Gasly (AlphaTauri) és Sergio Pérez (Red Bull) fért be. Kiszorult ebből a névsorból Charles Leclerc, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is, akik a 12., a 14., illetve a 15. helyen végeztek.

Az újoncok közül egyértelműen Cunoda volt a leggyorsabb, aki még saját csapattársára is vert két tizedet, a Haas versenyzői pedig továbbra is a sor végén foglalnak helyet: Mick Schumacher a 18., Nyikita Mazepin a 20. lett, Nicholas Latifi férkőzött közéjük a Williamsszel.

Legközelebb szombaton gördül pályára az F1-es mezőny, 13:00-tól rendezik magyar idő szerint az utolsó gyakorlást, melyet szintén élőben közvetít az M4 Sport, akárcsak a 16 órától kezdődő kvalifikációt.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7116481238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása