F1: Verstappen kezdett az élen Bahreinben
Formula–1 2021: Bahreini Nagydíj – 1. szabadedzés

A Red Bull holland versenyzőjének elsőségével indult a szezonnyitó bahreini hétvége.

si202103260584_news.jpg

Az idei szabályváltozások részeként a szombatihoz hasonlóan a pénteki szabadedzések is már csak 60 percesek, ennek ellenére korántsem tolongás a pályán, az első köridők viszonylag lassan futottak be. Sokáig Lando Norris állt az élen a McLarennel, majd a Mercedesek váltották egymást, de végül Max Verstappen rukkolt elő a legjobb idővel. A Red Bull holland pilótája – akit előzetesen az idei év egyik favoritjának kiáltottak ki – 1:31.394-es körével majd’ három tizedmásodpercet adott Valtteri Bottasnak, a harmadik pedig Norris lett, mögötte Hamilton és a ferraris Charles Leclerc tette teljessé az első öt sorrendjét.

Sergio Pérez első Red Bull-os edzését a hatodik helyen zárta, Pierre Gasly (AlphaTauri), valamint a téli szünet folyamán a Ferrarihoz, illetve a McLarenhez átigazoló Carlos Sainz és Daniel Ricciardo előtt. Meglepően jól muzsikált elsőre az Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen kettőse a 10-11. helyen végzett. A mezőny második feléből Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót érdemes kiemelni: a német átigazolása után a 12. lett az Aston Martinnal, a két év kihagyás után visszatérő kétszeres világbajnok pedig 16.-ként kezdett.

Vettelhez fűződik az első óra egyetlen említésre méltóbb történése, minekutána a második DRS-zóna előtt egy elfékezéssel leradírozta az egyik gumiszettjét. A három újonc a mezőny utolsó harmadában sorakozott fel: Cunoda Juki a 14. időt autózta az AlphaTaurival, míg Mick Schumacher és Nyikita Mazepin a sor végén zártak a sereghajtónak tűnő Haasszal. Az amerikai istállóról már korábban is tudni lehetett, hogy minimálisan fogja csak fejleszteni a VF-21-et, olyannyira, hogy a három hét múlva esedékes Emilia-romagnai Nagydíj után már csak vész esetén érkeznek új alkatrészek az autóra.

A hétvége programja az F2-esek időmérő edzésével folytatódik, magyar idő szerint 14:30-tól, a második, szintén 60 perces gyakorlást 16:00-tól rendezik meg. Mindkét eseményt élőben közvetítik az M4 Sporton.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216480994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása