Idén sem marad mókamester nélkül a WTCR

Újabb húzónév igazolását jelentették be a túraautó-világkupában: Tom Coronel újabb évet húz le a Comtoyou Racinggel – a csapat tehát marad a régi, az autó viszont új lesz.

06-tom-coronel-scaled.jpg

Több mint 500 túraautó-versennyel a háta mögött újabb szezonnak vág neki Tom Coronel. A túraautó-világkupa mókamesterének kedd reggeli bejelentéséből derült ki, hogy Coronel idén is a Comtoyou Racing kötelékében marad, de immár egy új Audival fog versenyezni. Csapattársáról, egyúttal a belga csapat negyedik versenyzőjéről később tesznek majd bejelentést, a „gyári” páros szerződtetését már korábban megerősítették Nathanaël Berthon és Frédéric Vervisch személyében.

„Néha megemlítem, hogy a WTCR akár a World of Tom Coronel Racinget (Tom Coronel versenyzésének a világa – szerk.) is tükrözhetné, én ugyanis ide tartozom” – jelentette ki a holland. – „Felvillanyoz, hogy újra összeállt minden erre a szezonra, köszönhetően értékes partnereim támogatásának, mindenekelőtt a DHL-ének. Amikor nem tudok versenyezni, megőrülök! Egyszerűen ezt imádom csinálni a legjobban…”

Coronel új Audija az első versenyeken álcafestést kap, 32-es rajtszáma pedig a mögötte álló 32 szezonra utal. A 49. születésnapját április 5-én ünneplő holland az elmúlt években nem mutatott átütő teljesítményt, viszont a korábbi évekhez képest viszonylag jó szezont zárt tavaly, első WTCR-futamgyőzelmét is megszerezve a 11. helyen végzett az összetettben.

„A csapatnál és a WTCR-ben is otthon érzem magam. Jómagam mögött áll a legtöbb verseny, mivel az ETCC-ben 2001, a WTCC-ben 2005, a WTCR-ben pedig szintén a kezdetek, vagyis 2018 óta versenyzem. Tavaly egész jól mentek a dolgok, hiszen megmutattam, hogy képes dobogós helyezésekért, győzelmekért harcba szállni ezen a szinten. A szezon felénél második helyen álltam a tabellán, erre szeretnék építeni idén” – tekintette előre Coronel az idei szezonra.

Coronel a 11. versenyző, akinek kilétére fény derült az idei mezőnyben, a Honda és a Lynk & Có-kat versenyeztető Cyan Racing esetében már a teljes felállás ismert, mindkettő változatlan a tavalyihoz képest. (Ezekről itt és itt írtunk részletesebben.)

Így fest jelenleg a WTCR 2021-es mezőnye:
Márka Csapat Versenyző Rajtszám Nemzetiség
Audi Comtoyou Racing Nathanaël Berthon 17 francia
Frédéric Vervisch 22 belga
Tom Coronel 32 holland
Honda Néstor Girolami 29 argentin
Esteban Guerrieri 86 argentin
Tassi Attila 9 magyar
Tiago Monteiro 18 portugál
Lynk & Co Lynk & Co Cyan Racing Yann Ehrlacher 68 francia
Yvan Muller 100 francia
Lynk & Co Cyan Performance Thed Björk 11 svéd
Santiago Urrutia 12 uruguayi

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616474714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása