Új TCR-autót villantott az Audi

Az nem derült ki az ingolstadtiak bejelentéséből (egyelőre), hogy a WTCR-ben is látjuk-e majd a második generációs Audi TCR-t.

a210681_medium.jpg

Habár az Audi úgynevezett „gyári szinten” kiszállt a WTCR-ből, egy ideje már zörgött a haraszt annak kapcsán, hogy az ingolstadti márka nem szakít végleg a TCR-rel. Annyira nem, hogy új TCR-autót gyárt, ugyanúgy az RS 3 LMS-ből, ezt pedig pénteken be is mutatta az Audi. Az első tesztekre és fejlesztésekre még 2021 korai szakaszában sor kerül, arról viszont csak később várható bejelentés, mely sorozatokban láthatjuk viszont az új modellt.

a210684_large.jpg

Első generációs TCR-modelljével 2016-ban állt elő az Audi, azóta 1051 versenyen indult, 764 alkalommal hozott dobogós helyezést, ebből 279-szer győzelmet az RS 3 LMS, mellyel 16 egyéni bajnoki címet is nyertek, összesen pedig 38 kategóriában bizonyult a legjobbnak. Ezt kihangsúlyozva 2018-ban az év legjobb TCR-autójának az Audit választották. Az első generációs változatból összesen 180-at gyártottak (ez csúcsnak számít), az új típusokat pedig az év vége felé kaphatják meg a megrendelők.

a210676_large.jpg

Az elmúlt években a Comtoyou Racing és a Leopard Racing színeiben indultak a világkupán az RS 3 LMS-ek. Három év alatt összesen kilenc győzelmet szereztek Audival, a Hyundai ETCR-programjában épp a minap bejelentett Jean-Karl Vernay, a márkát a WTCR-ből kivonulás után is képviselő Frédéric Vervisch, a háromszoros BTCC-bajnok Gordon Shedden, Gilles Magnus, Nathanaël Berthon és Tom Coronel is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816416642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása