F1: Pérez tört az élre az utolsó délelőttön
Formula–1 2021: Bahrein – Előszezoni teszt, 3. nap, délelőtti etap

Sergio Pérez a hét eddigi leggyorsabb körével zárta a szezon előtti bahreini teszt utolsó előtti és eddigi legsimább etapját.

si202103140065_news.jpg

Különösebb fennakadás nélkül telt a vasárnap délelőtt Bahreinben, még megforgást vagy meghibásodást sem láthattunk az első négy órában. Sergio Pérez viszont a C4-es gumikon szállította a hét eddigi legjobb körét 1:30.187-tel, ugyanakkor a Red Bull mexikói versenyzője volt a legkevesebbet a pályán. Egy ezred híján három tizedet kapott tőle Charles Leclerc, a Ferrari pilótája mellett Lando Norris (McLaren) és Pierre Gasly (AlphaTauri) is befért 1:31 alá, noha a monacói és a brit a C3-as gumikon futotta a legjobbját.

Sok csapatnál viszont ezúttal sem a tempó volt a fontos, sokkal inkább a körszámra helyezték a hangsúlyt. Körszámokat tekintve Kimi Räikkönen jeleskedett a legjobban, 91 körrel zárta a délelőttöt, a finn ráadásul délután is visszaülhet az Alfa Romeóba, akárcsak George Russell, akit viszont először láthattunk körözni az új Williamsszel, miután az előző két napon Roy Nissany és Nicholas Latifi vezették az FW43B-t. A köridőkből ítélve a 2007-es világbajnok mellett Lance Stroll is versenyszimulációt futott, az Aston Martin kanadaija 80-ig pörgette a körszámlálót.

Délután 13 órától folytatódik a vasárnapi program, két hét múlva ilyenkor már az év első versenyére készül a mezőny, így a legfontosabb, utolsó négy óra következik az ebédszünet után.

A délelőtti etap végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016460860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása