Gyász: Elhunyt az F1 legendás kommentátora

Murray Walker 97 éves korában hunyt el.

murray-walker-szurke.jpg

A Brit Versenyzők Klubja közösségi oldalán erősítette meg a hírt, hogy szombat este 97 éves korában elhunyt Murray Walker. A legendás szpíker halálhírét azóta az F1 hivatalos csatornáin is megerősítették, a csapatok is egymás után búcsúznak tőle közösségi felületeiken.

Walker 1976-tól 2001-ig, vagyis 25 éven át volt az angol nyelvű Formula–1-es közvetítések vezető kommentátora, előbb a BBC-nél, majd az ITV-nél. Pályafutása 1948-ban, a második világháború után kezdődött, 1949-ben már Silverstone-ból közvetítette első nagydíját a BBC-nek – elevenítette fel nekrológjában a brit közszolgálati csatorna.

Utoljára a 2001-es Amerikai Nagydíjat közvetítette főállású kommentátorként, utána már csak elvétve kölcsönözte hangját a közvetítésekhez. 2005-ben tért vissza, a BBC-nél, a Sky Sports F1-nél és a Channel 4-nál is megfordult ezt követően.

Aki nézett már angol nyelvű F1-es videókat, bizonyára találkozott jellegzetes hangjával. Lelkesedése és komikus baklövései, az ún. Murrayizmusai tették ismertté.

Október 10-én ünnepelte volna 98. születésnapját. Nyugodjon békében!

Fotó: Silverstone / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116460228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása