Gyász: Legyőzte a rák a korábbi ralivilágbajnokot

Szomorú hír érkezett a rali világából épp a Lappföld-rali alatt: meghalt az 1983-as világbajnok Hannu Mikkola, halálát rákbetegség okozta.

a153011_large.jpg

Hosszas rákbetegség következtében, 78 éves korában elhunyt Hannu Mikkola, a WRC korábbi világbajnoka – erősítette meg a hírt fia, Vesa szombaton a közösségi oldalán.

A finn legenda azok közé tartozott, aki a rali-vb történetének első versenyén, az 1973-as Monte Carlo-ralin is indult, utoljára pedig 1993-ban állt rajthoz WRC-futamon.

Ez idő alatt többek között Forddal, Peugeot-val és Audival is versenyzett – egyetlen, 1983-as világbajnoki címét a Quattróval szerezte meg, pályafutása ezen túlmenően 123 ralit, 18 győzelmet, 666 szakaszgyőzelmet és 44 dobogót ölelt fel.

2011-ben bekerült a Ralihírességek Csarnokába, egyidőben a máig élő német klasszissal, a kétszeres világbajnok Walter Röhrllel.

A szakágban sokkoló halálhír épp a Lappföld-rali ideje alatt érkezett, így a mezőny több tagja is megemlékezett Mikkoláról, sőt, az FIA-elnök Jean Todt azt is felelevenítette, hogy egykor a finn pilóta navigátora volt, Fiattal és Peugeot-val is alkottak egy párost, még 1975-ben.

via BBC, wrc.com

Fotó: Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016442444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása